KONSERT: Morrissey, Verde-scenen, XIV Festival International de Benicàssim – Benicàsim, Spania, søndag 20. juli 2008Kledelig arroganse

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn arrogant og ironisk Morrissey underholdt i natt sitt spanske publikum.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både festivalledelsen og spanjolene generelt sett fikk passet sitt påskrevet av Manchester-stjernen i nattBåde festivalledelsen og spanjolene generelt sett fikk passet sitt påskrevet av Manchester-stjernen i natt

49 år gammel er han blitt, mannen som har gitt verdens kanskje aller flotteste popmusikk etter The Beatles med sitt legendariske The Smiths. Som soloartist har ikke Morrissey like mye å fare med, selv om hans beste låter matchet hans gamle bands storhet.

Men som kjent er ikke Morrissey det minste villig til å gjenforene The Smiths. Han har sagt at han heller vil spise sine egne testikler, noe som bryter voldsomt med tanke på at mannen er vegetarianer på sin hals.

Det hindrer ham likevel ikke i å ville spille gamle The Smiths-låter. Allerede som andre låt i settet, etter åpningen med «The Last Of The Famous International Playboys» på Verde-scenen, bød han på Smiths-klassikeren «Ask» for å tilfredsstille fansens ønsker om å spille gamle slagere.

Morrissey entret scenen iført rosa skjorte sammen med sitt mer eller mindre amerikanske band, som alle stilte i bar overkropp med tydelige budskap skrevet over brystkassene. Morrissey selv svettet som en foss og burde kanskje ha kastet skjorten. Men i stedet byttet han skjorter hyppig gjennom sitt timeslange sett.

Om svettetoktene forklarte han at det var på grunn av at han hadde syklet hele veien fra Valencia, noe som også skulle forklare at han kom 20 minutter for sent på scenen.

Den ironiske briten understreket hvor skuffet han er over Benicàssim-festivalen, som er så skrekkelige at de tilbyr kjøttetende monstre (les: festivalgjengerne) dyrelik på menyen, før han brutalt blåste i gang «First Of The Gang To Die». Videre disset han spansk så vel som engelsk popmusikk av i dag, før han med sin typiske arrogante mine satte i gang «All You Need Is Me».

Låter som «Irish Blood, English Heart» og «You Have Killed Me» ble begge godt mottat, men det var først med The Smiths' «How Soon Is Now?» at publikum virkelig lot seg rive med.

Morrissey skal visstnok ha et forholdsvis anstrengt forhold til Spania, noe han viste fra scenen med stilfull arroganse. Da han spilte i Madrid med The Smiths midt på 80-tallet skal han angivelig ha blitt bombadert med plastflasker fylt med sand, noe han skal ha reagert på ved å la spanjolene vente i årevis før de igjen fikk besøk.

Men i natt sto han altså igjen på en spansk scene, og leverte et show som ble mer minnerikt på grunn av Morrisseys mange banale uttalelser enn for det musikalske innholdet.

Settet er godkjent, men vi har sett Morrissey i langt bedre slag ved flere tidligere anledninger, blant annet da han spilte i Oslo både på Sentrum Scene og på Øyafestivalen for et par år tilbake.

Poserte villig med sitt skjorteløse band før avspark like før midnattPoserte villig med sitt skjorteløse band før avspark like før midnatt




Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden