Dirty Pretty Things: «Romance At Short Notice» (Mercury/Vertigo/Universal)Verken skittent eller vakkert

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPå sitt andre album fremstår Dirty Pretty Things som en bleik skygge av gammel storhet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Romance At Short Notice»«Romance At Short Notice»

The Libertines-avleggeren Dirty Pretty Things er klare med sitt andre album, «Romance At Short Notice». Carl Barât og kompani er tro mot uttrykket sitt, det samme som for øvrig også var gjeldene for The Libertines før bandet sprakk på grunn av uoverensstemmelser med skandaleomsuste Pete Doherty.

Som vanlig, enten det er Barât eller Doherty som styrer spakene, så er musikken til både Dirty Pretty Things og Babyshambles, så vel som The Libertines', preget av fortidens glans fra band som The Jam og The Clash.

På «Romance At Short Notice» er ikke dette inntrykket svekket det grann, men Dirty Pretty Things makter på ingen måte å engasjere i samme grad som Paul Weller og Joe Strummer gjorde med sine respektive band.

Til det er låtene for svake, mens bandets nesten krampaktige forsøk på å gå sine forbilder i næringen, ikke lykkes utover det faktum at arrangementer og fremtreden i beste fall, og om vi legger godviljen til, kan minne om de gamle heltenes storhet.

«Romance At Short Notice» er likevel ikke en direkte dårlig utgivelse, selv om den er hakket svakere enn debuten «Waterloo To Anywhere» fra 2006. Men det er lite, om noe, her som setter seg på minnet og har muligheter til stå tilbake som lydsporet av sommeren 2008. Det nærmeste vi kommer er kanskje «Plastic Hearts», en gladlåt som har et visst potensial til å tangere bandets eneste topp ti-hit i hjemlandet; debutsingelen «Bang Bang, You're Dead», som nådde femteplass på de britiske singellistene i 2006.

Resten av låtmaterialet på dette albumet har verken nok originalitet eller identitet til å gi Dirty Pretty Things det løftet som gjør at de skiller seg fra mengden. Og selv om Babyshambles får aller mest oppmerksomhet på grunn av Pete Dohertys mange utenomusikalske sprell, er det fremdeles et band som fremstår som både bedre og mer interessante enn Dirty Pretty Things.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden