Beijing tar hundekjøtt av menyen foran OL

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKinesiske myndigheter ber hoteller og restauranter i Beijing ta hundekjøtt av menyen før de olympiske sommerlekene i august. Vestlige besøkende skal skånes for slike tilbud, blir det sagt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundekjøtt på menyen. Lekkert å se på, og smaken skal ikke være så verst. Foto: ScanpixHundekjøtt på menyen. Lekkert å se på, og smaken skal ikke være så verst. Foto: Scanpix

I et direktiv fra mattilsynet i den kinesiske hovedstaden heter det at det bare kan gjøres unntak for tradisjonelle matretter som inneholder hundekjøtt og som spises av medisinske hensyn. Slike retter må være klart merket på menyene, heter det videre.

Beijing har mer enn 40.000 restauranter, og 90 prosent av dem er i privat eie og drift. Enkelte av dem inneholder ingredienser de fleste vestlige besøkende nok vil betakke seg for – som for eksempel hundetestikler.

Sør-Korea forbød restauranter å servere hundekjøtt under de olympiske sommerlekene i Seoul i 1988. Årsaken var at slike serveringstilbud tidligere hadde vakt negative reaksjoner blant mange vestlige besøkende.

Beijing-besøkende som verken ønsker hundekjøtt eller annen tradisjonell kinesisk mat, har nok å velge mellom i den kinesiske hovedstaden. Det er ingen mangel på restauranter som tilbyr fransk og italiensk kjøkkenkunst eller amerikansk kjappmat.