KONSERT: MGMT, Hovedscenen, Hovefestivalen – Tromøy, tirsdag 24. juni 2008For løse i snippen?

For løse i snippen?
For løse i snippen?
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brooklynbandet MGMT gjorde et helt greit, men likevel ikke spesielt overbevisende sett som første navn ut på hovedscenen på Hovefestivalens andre dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke fullt like moro på scenen...Ikke fullt like moro på scenen...

Da MGMT platedebuterte tidligere i år landet de med et flott førstealbum i form av «Oracular Spectacular». Deres småfunky, dog poppete, indielåter sitter som skudd på albumet, men på den største scenen på Hovefestivalen festet aldri låtene seg like godt.

Hva som er den direkte årsaken til det er vanskelig å sette fingeren på, men en ting kan være at formelen til Ben Goldwasser og Andrew VanWyngarden og deres medmusikanter ikke egner seg like godt på en stor utendørsscene på dagtid som inne i et mørkt klubblokale på kveldstid. At de koste seg på scenen, var imidlertid ikke vanskelig å se, noe som til en viss grad også smittet over på publikum.

MGMT fremsto som løsere i snippenn enn hva de gjør på plate, men gjorde også en opptreden som distanserte låtene deres til det nesten ugjenkjennelige. Greit nok trekk i og for seg, men som ikke alltid det fungerer like godt, noe amerikanerne her led litt under.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bandet har vært sammenlignet med blant annet The Beach Boys tidligere, hvor de på enkelte låter fremstår som en purung og moderne utgave av Brian Wilson og kompani. Musikken egner seg likevel på ingen måte like godt til å surfe til som veteranene i vestkystbandet, men like fullt krydrer MGMT enkelte av låtene sine med mer eller mindre velkjente elementer fra disse.

Tross fiffige og mildt sagt fengende undergrunnshiter som «Time To Pretend», som de her gjorde i en forholdsvis underlig utgave, virket det mest som om MGMT ville at indiepopen deres skulle fremstå som mer voksen enn hva tilfellet faktisk er. Dette med mer gjorde sitt til at konserten ikke står tilbake som en spesielt minnerik opplevelse. En stadig voksende folkemengde på den svære arenaen foran scenen tiltok etter hvert som flere nysgjerrige festivalgjester inntok området, men det var kun de ivrigste fremme ved scenen som lot seg rive totalt med av MGMT denne solfylte sommerettermiddagen på Hovefestivalen.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her