KONSERT: The Teenagers, Teltet, Hovefestivalen – Tromøy, mandag 23. juni 2008Tenåringslykke

Tenåringslykke
Tenåringslykke
Artikkelen fortsetter under annonsen

De franske nykommerne i The Teenagers sørget for fest i nattens mulm og mørke på Hovefestivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Szpiners & co. lekte seg inn i Hove-nattenMichael Szpiners & co. lekte seg inn i Hove-natten

Franske The Teenagers ble mottatt av danseglade festivalgjengere i Teltet sent mandag kveld. Gruppen fremstår som lekne med et uttrykk som ved første møte høres ut som et rip-off av The Killers, konstruert med et mer synth-orientert lydbilde.

Sammenlignet med Las Vegas-bandets konsert på hovedscenen under Hovefestivalen i fjor, ble The Teenagers en miniatyr i forhold, men som likevel fungerte til ståkarakter og vel så det. Ungdommene underholdt i hvert fall mange glade festivaldeltagere i det store teltet, som tross størrelsen er festivalens minste arena.

Franske The Teenagers, som på ingen måte må sammenblandes med de amerikanske femtitallsidolene av samme navn, har ett album bak seg, «Reality Check». De har fått mest oppmerksomhet for debutsingelen «Homecoming» som er blitt en skikkelig Internett- og blogg-hit på deres MySpace-side.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De unge franskmennene flørtet uhemmet med publikum samtidig som de bød på sitt sett med sine tidvis enormt smittende godlåter. Uttrykket deres er på ingen måte umoderne, snarere tvert imot. Bandet låter forholdsvis likt en haug andre band av deres generasjon, uten musikalsk tyngde nok til å løfte det opp og bort fra sine konkurrenter.

Når det er sagt så skal ikke det samme sies om The Teenagers ferdigheter som underholdende sceneband. Her fikk de full uttelling for sine spillopper, og da særlig fra frontmann og vokalist Michael Szpiners side. Han var høyt og lavt og overalt, og i likhet med Les Savy Favs Tim Harrington, som spilte på Amfi Scene tidligere på kvelden, var også den unge franskmannen i nærkontakt med sitt publikum.



Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her