My Morning Jacket: «Evil Urges» (ATO/Rough Trade/Indie)Allværsjakke

Allværsjakke
Allværsjakke
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sitt femte album markerer My Morning Jacket sitt tiårsjubileum med svært variert musikalsk innhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Evil Urges»«Evil Urges»

Med alltid like elegante Jim James i front går My Morning Jacket i mange musikalske retninger på sitt femte studioalbum «Evil Urges». Her serveres alt fra funky soul og pop via rock til nøktern country.

Det kan ved første lytt virke som om bandet ikke har det minste lille flik av retningssans. Det meste av innholdet her er av den radiovennlige sorten som lett bør kunne sette seg hos den menige lytter. My Morning Jacket fremstår med andre ord her som mer tilgjengelige enn noen gang før.

Limet som gjør at formelen tross alt fungerer er Jim James' sterke stemme. Han leker seg galant funky falsettsang á la Prince i «Highly Suspicious» til avbalansert visesang i «Librarian». Sist vi hørte fra ham var i forbindelse med soundtracket og opptreden Bob Dylan-filmen «I'm Not There», hvor han sang svært overbevisende sammen med Calexico. Her viste han nye sider av seg selv som vokalist, noe som delvis gjenspeiler seg i flere spor på «Evil Urges». Nydelige «Look At You» er et av disse. Her tydeliggjør My Morning Jacket at de er et band som har flere strenger å spille på enn de fleste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forgjengeren «Z» fra 2005 var albumet som for alvor satte My Morning Jacket på kartet. «Evil Urges» er ikke en like sterk utgivelse.

Men albumet taper også litt på produksjonen, som tidvis oppleves som litt gammeldags - og da ikke i positiv forstand. Følelsen av pompøs 80-tallsproduksjon i kategorien datidens stadionband er til tider påtrengende, noe som ikke akkurat trekker opp helhetsinntrykket her.

Likevel, og alt i alt, er «Evil Urges» et album med flere høydepunkter, men med for mange hull til at det kan utropes til sommerens store utfordrer på platefronten.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her