Tilbake 30 år etter

John Lydoni Sex Pistols. (Foto: Scanpix)
John Lydoni Sex Pistols. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sex Pistols til Døgnvill-festivalen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang på 30 år vender det legendariske punkbandet Sex Pistols tilbake til Norge, denne gangen til Døgnvill-festivalen i Tromsø.

Forrige gang Sex Pistols besøkte Norge var på Pingvin Club i Oslo 20. juli 1977. En legendarisk konsert stort sett alle musikkinteresserte på den tiden hevder å ha vært vitne til selv om det kun var plass til 200 publikummere.

( Les om Sex Pistols konsert på Pingvin Club)

Sex Pistols var et, om ikke det bandet, som for alvor satte punken på kartet. Sex Pistols' debutplate «Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols» var med på å starte en musikals revolusjon som i ettertid har inspirert en rekke band.

- Sex Pistols er en del av alles oppvekst. Enten i kraft av deres egen plate, som fenomen, eller på grunn av alle bandene de har inspirert. Så vidt forskjellige band som Nirvana, Oasis, Green Day og Guns'n'Roses har alle selv vist til Sex Pistols som en meget sterk inspirasjonskilde. Sex Pistols posisjon i musikkhistorien er essensiell. Hvem hadde trodd at vi noen gang skulle få se Sex Pistols tilbake i Norge? Også attpå til i Tromsø? Dette er rett og slett legendarisk, uttaler festivalsjef Hogne Rundberg på Døgnvillfestivalen i en pressemelding.

Døgnvill-festivalen går av stabelen 29. og 30. august på Valhall Stadion i Tromsø.

Les også:

Punkens betydning del 1

Punkens betydnind del 2

En annerledes mann

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her