Venter på Erik Solheim

Får Kaare Skevik Jr. audiens hos miljøvernministeren? (Foto: Sara Johannessen, Scanpix)
Får Kaare Skevik Jr. audiens hos miljøvernministeren? (Foto: Sara Johannessen, Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vår millionmann venter nå på om miljøvernministeren synes gigantprosjektet holder vann. I mellomtiden har Kaare Skevik Jr. allerede nådd økonomisk balanse på utgivelsen av boken om «Jakten på millione

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
JAKTEN PÅ MILLIONENE II

«Jakten på millionene» er igjen i gang på ABC Nyheter. Nå skal multigründer Kaare Skevik jr. følge rådene til en amerikansk investor for å se om han denne gangen greier å få midler nok til prosjektene sine.

Foreløpig er Skevik langt fra en rik mann, selv om han prøvde knallhardt i fjor. Hver helg vil han på ABC Nyheter dele de ferskeste erfaringene med sine trofaste og engasjerte lesere.

Resymé: Denne uken har det strømmet på med e-poster og telefoner fra entusiastiske og velvillige lesere som ønsker å bidra og hjelpe Kaare Skevik jr. i hans jakt på millionene. Han har til og med begynt å tjene penger! Og som om det ikke er nok har Skevik kontaktet miljøvernministeren og bedt om audiens.

Jeg må innrømme at jeg den senere tiden har hatt klisjéaktige sommerfugler i magen på grunn av det jeg igjen har begitt meg ut på. For det å bli investor i full offentlighet er faktisk en ganske så tøff oppgave og nå trenger jeg virkelig disse «stålballene» som leserne snakker om. For presset er stort og angsten ligger på lur som en sulten ulv, klar til å angripe. Og spørsmålene nærmest står i kø. Greier jeg dette? Makter jeg uke etter uke å holde fokus og ha tunnelsyn slik Odd Reitan anbefalte meg? Og holder idéene mine vann? Tankene er mange, surrer nå rundt i hurtigtogsfart og åndenøden er nær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det strømmer på med eposter og telefoner fra entusiastiske og velvillige lesere som støtter meg og som tilbyr assistanse når som helst og så roer livet seg litt, og jeg kan se strukturen i det jeg driver med. Og livet på millionjakt er slett ikke verst. Faktisk er jeg alt i ferd med å tjene penger. For i forrige uke lanserte jeg en medie- og markedsføringsplan for boken «Jakten på millionene», og denne uken har jeg fulgt planen slavisk. Og det har virkelig lønt seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg har nemlig så langt fått to oppslag på boka i Trøndelag. Ett flott oppslag i Adresseavisen og tosiders oppslag i Namdalsavisen. Og så har flere andre redaksjoner sagt de vil lage noe på boken. Det har faktisk gjort at jeg nå er oppe i 101 solgte bøker, det er 19 bøker over «break even», og jeg har så langt i min første uke som investor tjent 2 375 kroner. Mer skal det bli den kommende uken! For jeg har fortsatt mange butikker som ikke er kontaktet og så kommer det tikkende bestillinger via serien. Men,... å si at det strømmer på med bestillinger vil nok kanskje være å dra det litt vel langt, men jeg tenker langsiktig. Man blir ikke jo rik over natten, det vet jeg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg har i hvert fall så langt klart målsetningen for serien, nemlig å følge rådene til den amerikanske investoren Robert T. Kiyosaki. I forrige uke satset jeg altså på hans råd om å skaffe meg royalties, siden målet jo er at «pengene skal jobbe for meg og at jeg ikke skal jobbe for pengene». Dette valget har vist seg å være vellykket. Og nå får jeg i tillegg ros for valg av bøker fra en kvinnelig leser som har sendt meg følgende mail:

Hei, Kaare!

Gratulerer med valg av litteratur i jakten på millionene! Robert Kiyosaki burde være pensum på norske ungdomsskoler! Bøkene du nå har lest, er ikke helt av nyere dato, og jeg sitter på en nyere CD med Kiyosaki som jeg kunne tenke meg å forære deg. Kanskje den kan gi deg ytterligere inspirasjon og kunnskap om hvordan du kan bli millionær :-)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvilken adresse skal jeg sende CD-en til?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eposten varmer, og jeg føler med ett at jeg er på rett vei og jeg kan igjen puste og tvilen som har naget meg den siste uken forsvinner som dugg for solen. Jeg svarer på mailen og forteller at jeg også denne sesongen av «Jakten» har valgt å bruke Paal Leveraas som coach og får følgende svar tilbake:

Åh, klokt valg: å ha Paal til coach! Dyktig mann! Han er en god venn av meg; brukte ham selv som coach for drøyt tre år siden :-)))

Igjen svarer jeg og igjen kommer en mail som varmer:

Hei igjen!

Jeg kom på at det ligger mye Kiyosaki-materiale på YouTube. Se hele videoen! Du kjenner sikkert igjen mye av det han sier - og noe er kanskje nytt?

Jeg har ikke noe kjennskap til Ketan Hirani, som har websiden sin skrevet nederst på denne videoen. Men jeg har god kjennskap til både direktesalg og network marketing, så lurer du på noe: fyr løs!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt fantastisk. Å få utvidet nettverket og få nye folk å sparre med. Også det helt i tråd med Kiyosakis tanker for å lykkes. Bygge nettverk og få hjelp av andre. Om det så er nær familie.

Apropos min coach Paal Leveraas. Vi har de siste ukene gått mange runder og det har vært fantastisk lærerikt, selv om vi ikke alltid er enige. Paal har blant annet hjulpet med å sette fokus på riktig sted, og hovedfokuset mitt nå er tunnelsyn og tid. Tid er nemlig en mangelvare i mitt liv. Jeg har i perioder involvert meg i vel mange prosjekter så jeg må hele tiden passe på at det jeg driver med er rasjonelt og tidsbesparende, og jeg har faktisk blitt flinkere og planene for den kommende uken begynner nå så smått å ta form.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg skal blant annet se nærmere på det Kiyosaki kaller «Cashflow-kvadranten». Som ser slik ut:

Artikkelen fortsetter under annonsen

A I B

S I I

A står for ansatt

S står for selvstendig næringsdrivende eller små foretak

B står for bedriftseier

I står for investor

Om denne kvadranten skriver Kiyosaki følgene:

Vi befinner oss alle i minst én av de fire kvadrantene i Cashflow-kvadranten. Hvilken eller hvilke beror på hvor pengene våre kommer fra. Mange av oss får en lønnsslipp og må derfor regnes som ansatte, mens andre driver selvstendig. Ansatte og selvstendige næringsdrivende befinner seg på venstre side av Cashflow-kvadranten. På høyre side av Cashflow-kvadranten finner vi personer som får pengene sine fra bedrifter eller investeringsobjekter de eier.

Cashflow-kvadranten de fire mennesketypene som utgjør forretningsverdenen, hvem de er og hva som er typisk for menneskene i hver av kvadrantene. Boken vil hjelpe deg med å avgjøre hvor i kvadranten du befinner deg i dag, og med å legge kursen dit du ønsker å være i framtiden når du skal velge din egen vei mot økonomisk frihet. Selv om man kan oppnå økonomisk frihet i alle de fire kvadrantene, vil ferdighetene til en «B» eller en «I» føre deg raskere mot målet. En fremgangsrik «A» burde også bli en fremgangsrik «I».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva så med meg? Hvor befinner jeg meg i forhold til denne kvadranten? Jo, per i dag befinner jeg meg i tre av kvadrantene. Nemlig «S», «A» og «I». For som frilansjournalist er jeg selvstendig næringsdrivende. Men så eier jeg to aviser og et lite bokforlag og er da samtidig en «A» og avisene og forlaget kan på sikt gi meg penger til å bli en ekte «I». Men å si at jeg på nåværende tidspunkt er en ekte «I» er vel igjen å dra den litt langt siden jeg bare rent teoretisk er en «I». Men jobber jeg riktig de neste årene kan jeg være på vei mot en «I», hvor man som investor rett og slett gjør seg selv overflødig fordi «pengene jobber for deg, slik at du slipper å jobbe for pengene».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg vil for øvrig i neste uke gå enda dypere i denne kvadranten og vise hvorfor mange forblir i «A-kvadranten», mens andre på sikt greier å komme seg over i «I-kvadranten».

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg skal jeg den kommende uken fortsette å følge rådet om royalties fordi det er det mest nærliggende for meg akkurat nå siden jeg er i gang med boklanseringen. Så skal jeg følge et annet av Kiyosakis råd, nemlig det å hjelpe andre. Om det så er fattige tiggere eller ren veldedighet eller noe annet. For når man hjelper andre og gir av seg selv, får man ifølge ham mangfoldig tilbake.

Men hvordan uken egentlig kommer til å utvikle seg, aner jeg ikke. Sånn sett lever jo serien sitt eget liv. Jeg har imidlertid en joker i ermet. I den forrige «Jakten på millionene» lanserte jeg et større vannprosjekt hvor jeg ved hjelp av avsaltningsanlegg skal tømme havet for vann for å holde vannstanden tilsvarende som i dag de neste 100 årene. Og nå har jeg like godt laget en redigert versjon av prosjektplanen og sendt den til Miljøverndepartementet og statsråd Erik Solheim for vurdering. Prøvde faktisk det samme med Bjørnøy, men trenger vel neppe å si mer om hvordan akkurat det gikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik Solheim, derimot, synes som en svært engasjert og oppegående fyr som jeg faktisk har stor tiltro til og nå krysser jeg fingrene. For jeg vet at departementet nå vurderer prosjektet seriøst og at det ligger hos to avdelinger i tillegg til ett eksemplar hos statsråden. Jeg har nemlig ringt Solheims personlige sekretær og purret og da fortalte sekretæren meg hvor i prosessen prosjektet befinner seg. Og i beste fall kan det til uken muligens bli lunch med statsråden! Og hvis det faktisk skjer, ja,...da,... da kan det begynne å svinge noe aldeles utrolig. For jeg får fortsatt mange henvendelser fra lesere som lurer på om jeg har gitt opp vannprosjektet eller om jeg vil følge det opp videre. Og det kan jeg love. Dette prosjektet skal følges opp «To the bitter end».

Jeg må imidlertid ikke ta fullstendig av, men fortsatt ha tunnelsyn og fullt fokus på det aller viktigste de neste ukene. Nemlig å selge flest mulig eksemplarer av boken.

Og hvis DU har lyst til å kjøpe boken «Jakten på millionene», kan du sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall og adresse hvor boken/bøkene skal sendes. Da har du boken/bøkene innen cirka to uker. Pris er NOK 199,00 inklusive porto, giro følger vedlagt.

Her er mailadressen: millioner@abcnyheter.no