- Fritzls datter rømte hjemmefra

Artikkelen fortsetter under annonsen

Josef Fritzls datter rømte hjemmefra som 17-åring, omtrent seks måneder før politiet sier at hun ble låst inne i kjelleren i Amstetten i Østerrike, ifølge Josef Fritzls svigerinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun antyder i et intervju med nyhetsbyrået AP at rømmingen kan ha vært et mulig motiv for at Fritzl tok datteren til fange.

Svigerinnen beskriver Fritzl som en «tyrann» som skapte frykt i hjemmet, og mener det bidro til at ingen satte spørsmål ved hans historie om at datteren hadde stukket av for å bli med i en religiøs sekt.

- Han tolererte ikke å bli sagt imot. Hvis jeg var redd for ham på familiefest, og ikke turde si noe som kunne komme til å fornærme ham, da kan en bare forestille seg hvordan det har vært for kvinnen som tilbrakte så mange år med ham, sier svigerinnen.

Hun mener at søsteren hennes aldri trodde ektemannen var involvert i datterens forsvinning. Det på tross av at han allerede skal ha sonet en voldtektsdom i 1967.

- Hvis hun hadde utfordret ham, vet vi ikke hva han ville gjort med henne. Kanskje han ville slått henne. Han var en tyrann, sier svigerinnen. (©NTB)