Overrasket over Chelsea

Foto: Scanpix.
 Foto: Scanpix.  
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paul Scholes har latt seg imponere av Chelsea og manager Avram Grant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League, runde 36: Chelsea–Manchester United 13.45

Les også: Dagens toppoppgjør

På tross av at Chelsea fremdeles kjemper om både Premier League- og Champions League-tittelen, kritiseres klubben for å ha levert en svak sesong. Manager Avram Grant har fått pepper siden han tiltrådte i september i fjor høst, selv om han har ledet klubben til kun to ligatap. Totalt har Chelsea plukket tre poeng færre enn gullrival Manchester United under Grants ledelse.

Israeleren og London-klubben har imidlertid oppnådd Paul Scholes’ anerkjennelse. Manchester Uniteds midtbaneveteran er positivt overrasket over konkurrenten.

- De har overrasket meg, sier Scholes til MUTV og roser manager Grant:

- Manageren deres har fått mye kritikk, men når du ser på rekken hans med resultater, er den fantastisk. De har bare tapt to kamper siden han overtok, og den ene var mot oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Scholes hadde liten tro på at londonerne skulle holde tritt i gullkampen.

- De har kanskje fått noen resultater de ikke skulle hatt, men det skjer i løpet av en sesong. Vi trodde de skulle falle av, men det har de ikke. De har vært helt der oppe som en utfordrer, konkluderer Scholes overfor MUTV.

Festningen
Manchester United leder Premier League med tre poeng før tre runder gjenstår, og har målforskjellen klart på sin side. Med seier i dagens seriefinale på Stamford Bridge faller avgjørelsen. Da kan ligamesterskapet feires i United-kretser for 17. gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det betinger at den regjerende mesteren bryter Chelseas formidable rekker uten tap på Stamford Bridge. 103 oppgjør er gått siden sist Roman Abramovich’ lag måtte bite i gresset.

Paul Scholes gråter ikke hvis ligagullet sikres i Chelseas egen festning i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi vet vi er kapable til å gjøre det, og det ville være utrolig å vinne ligaen der nede, sier han til MUTV.

Ønskescenario
Midtbaneterrieren har notert seg for syv ligatitler siden han debuterte for Uniteds førstelag i 1994, og kjenner ligainnspurtenes egenart. Hans tilnærming til Chelsea-kampen er avslappet.

- Vi vil gå den i møte som vi gjør til alle kamper, ved å forsøke å vinne.

Mens Chelsea spiller sin returkamp i Champions League-semifinalen onsdag, skal Manchester United i ilden mot Barcelona allerede tirsdag. Der kan Scholes bidra til å nå den finalen han mistet med karantene i jubelsesongen 1998/1999. Seier mot Chelsea i dag vil lette trykket og konsentrere fokuset om Barcelona.

- Hvis vi kunne få ligaen av veien før Barcelona-kampen, ville det være det perfekte scenario for oss.