Krokodille stjålet fra Akvariet i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En meterlang krokodille er stjålet fra Akvariet i Bergen i åpningstiden. Akvariet tilbyr 25.000 kroner i dusør for tips i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fikk melding søndag om den stjålne krokodillen. Den holdt til i et kar i Storsalen i akvariet, og det eneste tegnet til innbrudd var at tyvene hadde brutt opp hengelåsen på karet.

– Tyveriet kan ha skjedd i åpningstiden, sier politiførstebetjent Rigmor Isehaug ved Hordaland politidistrikt til NTB.

Ifølge akvariet kan reptilet ha blitt stjålet allerede fredag, men tyveriet ble ikke oppdaget før i 13-tiden søndag.

– Trolig har de brutt opp buret like før stengetid fredag, stappet krokodillen i en bag, før de rett og slett ruslet ut med dyret, sier akvariedirektør Kees Oscar Ekeli til Bergensavisen.

50.000 kroner

På det illegale markedet kan krokodillen være verdt rundt 50.000 kroner, ifølge politiet. Men tyvene er avhengig av å omsette krokodillen raskt. Den kan nemlig snart dø.

– En slik krokodille vil søke ro, varme og skjul. Hvis den ikke får det i løpet av et par dager vil den kunne dø av stress, sier Isehaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag foretar politiet undersøkelser på akvariet. De oppfordrer folk med kontakter i miljøet hvor en krokodille kan bli solgt til å ta kontakt. Akvariet har også tilbudt 25.000 kroner i dusør for tips i saken.

Kjenner reptiler

Krokodillen det er snakk om er 1 meter lang, og er av typen kilhodet dvergkaiman. Utvokst kan den bli opptil 2,5 meter lang. Krokodillen spiser rotter, mus, insekter og fisk, og er ikke regnet som farlig for mennesker.

– Det er ikke tilfeldig at akkurat denne krokodillen ble stjålet. Dette er ikke et dyr for lekfolk, sier Ekeli.

Direktøren mener det er åpenbart at den, eller de, som har stjålet krokodillen har god kjennskap til reptiler. Politiet tror også at tyven har god krokodillekunnskap.

– De må ha innretninger som gjør at de kan ivareta reptilet. Den trenger et spesielt miljø for å eksistere, sier Isehaug. (©NTB)