Interpol leter etter 26-åring

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel mann er nå etterlyst over hele verden gjennom det internasjonale politisamarbeidet Interpol etter drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 23 år gamle studenten ble funnet drept i kjelleren i en fasjonabel bygård i sentrum av den britiske hovedstaden søndag etter å ha vært savnet siden fredag.

Politiet har etterlyst en 26 år gammel mann i saken, og Vik Magnussens venner sier de tror mannen har rømt landet. Mannen er nå etterlyst via Interpol, skriver Aftenposten.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den drepte har betydelige skader på halsen, får NTB opplyst ved London-politiet.

– Vi kaller dette et unaturlig dødsfall og mistenker at hun er påført skadene av en annen person, sier en talsperson for London-politiet som ikke ønsker å bli navngitt.

Politiet har imidlertid ennå ikke klassifisert dødsfallet som drap, men venter på den endelige obduksjonsrapporten.

Etterlyst

Den etterlyste 26-åringen kommer opprinnelig fra Egypt, skriver Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

26-åringen er den siste som skal ha blitt sett sammen med den norske studenten da hun natt til fredag forlot utestedet Maddox Club i London. Ifølge venner skulle hun og mannen på nachspiel da hun forsvant.

Politiet i London sier de leter etter mannen som en del av etterforskningen, men vil ikke kommentere om han har status som mistenkt i saken.

Sunket i jorden

En beboer i bygården sier til britiske medier at leiligheten politiet mener Vik Magnussen ble drept i, er utleid til tre menn fra Midtøsten som betaler 600 pund – om lag 6.200 kroner – i uka for den.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de tre mennene skal nå være som sunket i jorden.

– Alle tror at de bare har dratt fra landet med en gang. De kommer fra rike familier, så de har sikkert hatt et fly stående, gjort det de kunne for å bli kvitt alle spor, og dratt med en gang, sier en bekjent av Vik Magnussen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den etterlyste 26-åringen er ifølge kilden en medelev av Vik Magnussen på prestisjeskolen Regent’s College i London, hvor de begge studerte internasjonal økonomi.

26-åringen skal tilhøre en svært rik familie fra Midtøsten.

Familien

23-åringens foreldre, bror og søster er nå i London. Den norske ambassaden opplyser at de bistår familien og politiet i saken.

Vik Magnussen startet studiene i september, men bodde i London i et halvt år før den tid. Da jobbet hun i en forretning for det eksklusive klesmerket Burberry.

– Dette er et tragisk tap av et ung kvinnes liv. Hun kom til London for å studere, og hadde hele fremtiden foran seg. Hun var en veldig populær ung kvinne, med mange venner og en livlig personlighet, kommenterer politioverbetjent Jessica Wadsworth til nyhetsbyrået AFP.

Overvåkingsbilder

Maddox Club, hvor Vik Magnussen sist ble sett, er et eksklusivt utested hvor bare personer som står på en gjesteliste får komme inn.

Politiet i London vil ikke kommentere overfor NTB om de har tro på at drapsmannen befinner seg på gjestelisten fra drapsnatten, men sier etterforskningen også omfatter nattklubben. (©NTB)