Tabbe hjalp Liverpool til viktige poeng

Jussi Jääskelainen strakte seg etter et Gerrard-skudd som ville gått en halv meter utenfor mål, men på en merkverdig måte skrudde ballen via finnens hanske og inn i eget nett.( Foto: Scanpix)

En kjempetabbe av keeper Jussi Jääskelainen satte Liverpool på sporet av lagets første borteseier mot Bolton på nesten seks år.

Bolton – Liverpool 1-3 (0-1).

Bolton: Tamir Cohen (79).
Liverpool: Jussi Jaaskelainen (selvmål 12), Ryan Babel (60), Fabio Aurelio (75). T: 24.004.

Liverpool tok tre viktige poeng med 3-1-seieren søndag. Ryan Babel og Fabio Aurelio fulgte opp Jääskelainens komiske selvmål med hver sin scoring i en lite velspilt kamp i sjenerende vind.

Se en av tidenes største keepertabber på ABC TV

Bolton åpnet best i første omgang og hadde fine målsjanser ved Al-Hadji Diouf og Joey O’Brien, men Dioufs skudd strøk stolpen mens Steven Gerrard fikk klarert O’Briens heading på mållinjen.

Gjestene tok ledelsen etter 12 minutter da Jääskelainen strakte seg etter et Gerrard-skudd som ville gått en halv meter utenfor mål, men på en merkverdig måte skrudde ballen via finnens hanske og inn i eget nett.

Men Liverpool fikk også vist at de kunne score flotte mål. Først da Ryan Babel la på til 2-0 i annen omgang med et skudd nede i venstre hjørne, så med Fabio Aurelios skudd i motsatt hjørne som satte stopp for Boltons muligheter til poeng.

Hjemmelaget fikk et trøstemål på Tamir Cohens heading etter corner 12 minutter før slutt.

John Arne Riise ble byttet inn for Fernando Torres i det 77. minutt, men fikk gjort lite de siste minuttene. Liverpool var mest opptatt av få tiden til å gå.

For Liverpool var seieren viktig i kampen om 4.-plassen som gir kvalifiseringsspill til mesterligaen neste sesong.