Nytt og bedre In Flames

Svenske In Flames slipper sitt nye album i april. Vi møtte trommeslager Daniel Svensson (t.h.).
Svenske In Flames slipper sitt nye album i april. Vi møtte trommeslager Daniel Svensson (t.h.).
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil si det er det beste albumet vi har laget hittil, forteller Daniel Svensson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cathrine (16) fikk møte trommisen i favorittbandet sitt og en gylden anledning til å lage sitt aller første intervju. (Foto:Paul A. Nordal)Cathrine (16) fikk møte trommisen i favorittbandet sitt og en gylden anledning til å lage sitt aller første intervju. (Foto:Paul A. Nordal)

Etter suksessen «Come Clarity», som ble gitt ut for omtrent to år siden, er svenske In Flames snart aktuelle med et nytt album. Det nye albumet «A Sense Of Purpose» er det niende i rekken og slippes i begynnelsen av april.

Vi møter trommeslager Daniel Svensson på Elm Street Rock Cafe i Oslo.

- Det er ikke noen stor forskjell på dette albumet i forhold til de tidligere. Det er kanskje en bedre miks mellom det melodiøse og det aggressive, forteller han.

- Jeg vil si det er det beste albumet vi har laget hittil, og jeg er veldig fornøyd. Kanskje en liten forandring fra de forrige innspillingene er at alle fem var med på å spille inn dette sammen. Det ble mer en «band-plate» enn de andre har vært, og det var veldig gøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stor fremgang

Etter å ha vært med i bandet i nesten ti år, har Daniel opplevd stor fremgang sammen med resten av gruppen. Etter utgivelsen av deres forrige album, «Come Clarity» (2006), er de blitt større enn noen gang. Den første uka etter utgivelsen var det allerede solgt 24 000 eksemplarer, og albumet lå på topp i både Sverige og Finland. Men hvor lenge vil de fortsette å være et band?

- Det blir i hvert fall et par album til, og vi vil fortsette å være et band så lenge det går bra og vi finner inspirasjon til å skrive nye låter. Vi trives som band, og så lenge vi gjør det, vil vi også fortsette å være det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daniel synes ikke det føles noe spesielt å være med i In Flames, selv om de er blitt så store som de er nå.

Med Daniel Svensson til høyre (Foto: Indie Distribution).Med Daniel Svensson til høyre (Foto: Indie Distribution).

- Det føles ganske naturlig, siden vi stegvis har blitt et stort band. Hadde vi begynt å spille sammen et år og blitt kjempepopulære innen det neste, hadde det nok føltes annerledes og ikke så naturlig som det gjør nå. Men siden jeg begynte i bandet ganske tidlig og har fått oppleve suksessen oppgjennom årene har jeg blitt vant til det, og det føles ikke noe spesielt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Hovefestivalen

In Flames har allerede spilt sammen med et par av de største metal-bandene, som Metallica, Slayer og Mötorhead. Senere i år vil de også spille på Hovefestivalen sammen med blant annet Dimmu Borgir, Avenged Sevenfold og Killswitch Engage.

- Vi ser frem til å spille de nye låtene våre på konserter og turneer framover. Det er et helt år siden sist turné, og nå har vi i tillegg et nytt album å spille for publikummet vårt, sier Daniel. Han legger til at å spille med Muse også er et ønske.

- Det norske publikummet er fantastisk, og det har det vært siden første gang vi spilte i her. Alle vi har spilt for har «heiet» på oss, gjort oss større, og det er veldig bra. Vi har hatt mye fremgang, og det merker vi på publikummet.

Ville bli fotballproff

Ettersom In Flames er blitt et såpass stort band, blir det ikke mye fritid utenom. Daniel innrømmer at han hadde en stor drøm om å bli fotballproff da han var yngre, og spiller fortsatt fotball når han har tid. Utenom dette går fritiden på å være med familien, ettersom Daniel har både kone og barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da han fikk spørsmålet om han følte det var noe konkurranse mellom de svenske gruppene i samme sjanger, måtte han stoppe opp og tenke litt.

- Jeg føler ikke at det er så stor konkurranse, det er mer at vi hører på andre band og lærer fra dem, kan man si. Tenker egentlig ikke så mye på det, vi er jo venner med et par av dem og får tips fra dem og omvendt.

En forsmak på det nye albumet foreligger allerede i form av EP-en «The Mirror's Truth» som kan høres på In Flames' MySpace-sider.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her