- Her er g-punktet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italienske forskere mener å ha funnet det sagnomsuste g-punktet, som sies å være nøkkelen til seksuell tilfredsstillelse for kvinner. Hvordan? Med ultralyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen kvinner hevder at man ved å stimulere et visst område av vagina kan utløse en kraftig orgasme. Legevitenskapen har hittil ikke klart å si sikkert nøyaktig hvor dette såkalte g-punktet er.

For første gang er det mulig å slå fast, på en rask og rimelig måte, om en kvinne har g-punkt eller ikke. Om g-punktet i det hele tatt eksisterer, har vært regnet som et kontroversielt spørsmål helt siden 80-tallet. Da ble termen tatt i bruk for å forklare hvorfor noen kvinner får orgasme ved stimulering av vagina, mens andre ikke får det.

Nå hevder italienske forskere å ha funnet et område med tykkere vev hos kvinner som får orgasmer, melder BBC.

Bak forveggen

Studien, som er publisert i Journal of Sexual Medicine, involverte kun 20 kvinner.

Professor Emmanuele Jannini, ved universitetet i L'Aquila, brukte ultralyd for måle størrelsen og formen på vevet som ligger bak «forveggen» i vagina, et området der man har antatt at g-punktet kan befinne seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni av de 20 kvinnene var i stand til å oppleve vaginal orgasme. Hos disse kvinnene var vevet mellom vagina og urinrøret tykkere enn hos kvinnene som ikke var i stand til å oppleve vaginal orgasme.

- For første gang er det mulig å slå fast, på en rask og rimelig måte, om en kvinne har g-punkt eller ikke, sier Jannini til New Scientist.

Flere muligheter

Men professor Tim Spector, fra St. Thomas Hospital i London, sier til samme publikasjon at det tykkere vevet kan være en del av klitoris – som er et annet ekstremt sensitivt område.

En annen forklaring kan være at det å få orgasme ofte kan føre til sterkere muskler i området, og dermed tykkere vev.

Illustrasjonsfoto forside: Flickr.com