- Burde fått støtte

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kritikkverdige i Ramin Osmundsen-saken er at en uerfaren statsråd ikke fikk hjelp av apparatet rundt seg, mener Venstre-leder Lars Sponheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sponheim synes Stoltenberg løste saken rundt Manuela Ramin-Osmundsen på en grei måte når den først utviklet seg slik den gjorde.

- Det kritikkverdige her er hvordan det kunne skje at en uerfaren politiker og statsråd ikke fikk hjelp av apparatet rundt seg, både i regjeringen og embetsverket.

Hele saken, hvor en person blir drevet fra skanse til skanse, er et lærebokeksempel på hva som ikke skal skje, ifølge Sponheim, noe enhver i det politiske systemet er klar over, etter hans mening.

- Det kom galt ut fra start, helt fra barneombudet ble utnevnt. De visste jo at hun kjente det nye barneombudet. Her skulle statsministerens kontor hatt en full gjennomgang av bekjentskapet og fått en vurdering av justisdepartementets lovavdeling. Alt har gått galt fra saken første gang passerte statsråd, sier Sponheim, og mener alt dette i siste instans er statsministerens ansvar.

Les også:

- Scorer lavt på besluttsomhet