Elleve danske aviser trykker Muhammed-tegning

Dansk politi anholdt tidlig tirsdag morgen flere personer med muslimsk bakgrunn  som er mistnekte for å ville drepe den danske avistegneren Kurt  Westergaard. Foto: Scanpix
Dansk politi anholdt tidlig tirsdag morgen flere personer med muslimsk bakgrunn som er mistnekte for å ville drepe den danske avistegneren Kurt Westergaard. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele elleve danske aviser valgte onsdag å trykke Muhammed-karikaturen til den drapstruede tegneren Kurt Westergaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Danske medier har til nå vært splittet i synet på Muhammed-tegningene, som for første gang ble trykket av Jyllands-Posten i september 2005. Avsløringen fra dansk sikkerhetstjeneste (PET) om at en rekke personer er mistenkt for drapsplaner mot 73-årige Westergaard, har imidlertid endret pressens syn.

I onsdagens ledere fastslår samtlige aviser at ingen religiøse fanatikere må få lov til å bestemme hva man får lov til å tegne eller trykke i Danmark.

Blant avisene er Berlingske Tidende, som trykker tegningen for første gang. Det skjer som en markering av at man ikke vil akseptere selvsensur etter drapstrusler mot tegneren.

«Da Muhammed-krisen brakte brennende danske flagg fram på TV-skjermene, fastholdt alle medier at Jyllands-Posten og alle andre hadde lov til å vise de tegningene de ønsket. Debatten den gang dreide seg om hvordan man ønsket å bruke ytringsfriheten. At den var ukrenkelig, var udiskutabelt. Men med den nye saken der PET altså etter eget utsagn har avverget konkrete planer om å drepe en av de mest markante tegnerne fra Muhammed-saken, må hele medieverdenen bli oppfordret til å ta avstand fra trusler mot ytringsfriheten», heter det i avisens leder.

Blant andre aviser som trykker tegningen er Politiken, Information, Kristeligt Dagblad, Nyhedsavisen, B.T., Ekstra Bladet, Århus Stiftstidende/Amtsavisen Randers og Fyens Stiftstidende. (©NTB)