Brann-Everton- Blir spesielt å møte Everton

Eirik Bakke har i alle år vært lidenskapelig Everton-supporter. I morgen møter han favorittlaget i UEFA-cupen. (Foto: Scanpix)
Eirik Bakke har i alle år vært lidenskapelig Everton-supporter. I morgen møter han favorittlaget i UEFA-cupen. (Foto: Scanpix)
 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyvalgt Brannkaptein Eirik Bakke gleder seg til morgendagens E-cupkamp. – Som Everton-supporter blir det spesielt, sier Bakke til ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Brann i morgen møter Premier League-laget Everton til sekstendelskamp i UEFA-cupen blir det med Eirik Bakke som kaptein. Sogndølingen ser frem til å lede hjemmelaget i oppgjøret mot sitt favorittlag i England.

- Det er klart det blir spesielt, men jeg klarer å legge de tankene bort når jeg møter Everton i morgen. Jeg har tross alt spilt mot dem ved flere anledninger tidligere. Jeg vet hvordan det er, sier Bakke til ABC Nyheter rett etter lagets siste trening før årets første viktige kamp for bergenserne.

Onkels skyld

I flere sesonger spilte Eirik Bakke fotball i England. Han er mest kjent for sin karriere i Leeds, men han har også et kort opphold i Aston Villa bak seg. Han sier han følger mer med på Leeds i dag enn morgendagens motstander.

- I og med at jeg spilte lenge i Leeds så er det der jeg har mange av mine venner. Jeg vil faktisk si jeg følger mer med på Leeds enn Everton i dag, men samtidig så er det viktig å si at man kan bare ha ett lag som en er supporter av, sier han og smiler. Og med det mer enn antyder han at det fortsatt er «The Toffees» som ligger hans hjerte nærmest.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han gir onkelen sin skylden for at det ble Everton som Bakke «falt for».

- Jeg fikk en Everton-drakt av ham da jeg var liten og siden har det vært Everton for meg. Men det var verre før. Jeg er ikke så «gal» lenger som jeg var da jeg var liten, sier han og ramser opp en rekke Everton-navn som ikke blir glemt med det første.

- Jeg husker godt Gary Lineker, Kevin Ratcliffe, Tone Cottee blant annet. Og så selvfølgelig Neville Southall. Han har jeg faktisk spilt mot, en gang da vi i Leeds møtte Bradford.

Har mulighet

Bakke tror det blir en tøff kamp på stadion i morgen. Skal Brann klare å avansere, må laget være tipp-topp skjerpet.

- Det blir en ekstra tenning i slike kamper og jeg gleder meg. Det er vanskelig å si hvor vi står, men dersom vi spiller opp mot det vi kan så har vi muligheter. Men det blir steintøft, sier en optimistisk Bakke til ABC Nyheter.