EM-kommentarTier på børsen til Ege i Norges superkamp

Målvakt Steinar Ege var suveren i kampen mellom Norge og Russland i gruppe B i innledende runde av håndball-EM i Drammen fredag kveld. Kampen endte med norsk seier 32-21. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Steinar Ege leverte fantastisk mellom stengene da Norge knuste Russland, ifølge ABC Nyheters EM-kommentator Dag Vidar Hanstad.

Dag Vidar Hanstad

ABC Nyheters håndballekspert og vil følge det norske laget tett under håndball-EM.

Hanstad er doktorgradsstipendiat ved Norges idrettshøgskole. Han har tidligere vært sportssjef og kommentator i Nordlandsposten, Fædrelandsvennen og Aftenposten. Hanstad har spilt 150 landskamper i håndball og har vært trener på eliteserienivå. Hanstad driver nettstedet sportsanalyse.com

Norge - Russland 32-21 (14-10)

Det kan knapt ha vært vist bedre keeperspill i et mesterskap for menn enn det Steinar Ege viste mot Russland. Han holdt Norge inne bak et rufsete forsvar før pause, og sto enda bedre da medspillerne bidro i 2.omgang. På det meste var han oppe i en redningsprosent på 65. I følge statistikken hadde han 32 redninger.

Til slutt sto det 32-21. Norge er dermed klar for mellomspillet, og bare Montenegro står i veien for at laget går dit med full pott. Det begynner virkelig å smake semifinale av dette!

Ikke like markant som mot Danmark, men det trengtes ikke i en kamp der det meste etter hvert gikk på skinner.

Frode Hagen 8

Har virkelig funnet toppformen til EM. Enorm skuddtrussel.

Kjetil Strand 3

Fant seg ikke til rette som høyre bakspiller. Vanskelig oppgave.

Kristian Kjelling 6

Fikk noen minutter på slutten av kampen, og de benyttet han godt! Smart av trener Pettersen å sette han inn.

Jan Thomas Lauritzen 6

Spilte på det trygge angrepsmessig. Kom seg også bra defensivt etter hvert.

Børge Lund 7

Sterk forsvarsjobb da han kom inn. Fornuftig og klok i angrep.

Bjarte Myrhol 6

Frank Løke holder han ute av laget i angrep. Slet litt innledningsvis i forsvar.

Frank Løke 8

Tok den fysiske kampen mot betydelig større russerne. Storkamp.

Johnny Jensen 7

Trivdes best da han fikk forsvarsjobb som treer.

Håvard Tvedten 7

Spilte på små marginer, og lyktes ikke alltid. Sterke straffer.

Rune Skjærvold 5

Kom til noen store sjanser som han ikke fikk i mål. Men ryddig nok.

Thomas Skoglund 8

For en EM-debut! Laget tre kontringsmål på fem minuttene han fikk rett før pause.