Disse opptrer i Kongsvinger

Disse opptrer i Kongsvinger
Disse opptrer i Kongsvinger
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks artister konkurrerer om å gå videre i kveldens delfinale i Melodi Grand Prix. Her er ABC Nyheters favoritter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kveld vil seks håpefulle artister entre scenen i Kongsvinger for å kjempe om seier i andre runde av årets Melodi Grand Prix.

To av artistene går direkte til hovedfinalen i Oslo Spektrum 9. februar, mens to andre får en ny sjanse til å hevde seg 6. februar.

ABC Nyheter har hørt alle delfinale-låtene og gitt poeng fra en til ti. Ifølge vår vurdering er det Maria Haukaas Storeng med Hold On Be Strong og Zuma med Always Always som er best i denne delfinalen, tett fulgt av østfoldsbandet Crash.

Zuma: Always Always
Det har vært nokså stille fra Zuma siden suksessen i 2001, men nå er Henrik Njaa og Alexander Stenerud tilbake for å prøve seg i Melodi Grand Prix. Det er enkel og fengende synth pop, som til tross for bra stemme og kul rytme aldri tar helt av. Det mangler rett og slett det lille ekstra som hadde hevet den ytterligere.
6/10.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cube: Would You Spend The Night With Me
Åge Sten «Glam» Nilsen har laget denne låten som fremføres av Drammensbandet Cube. Låten handler om en kar som ikke har dametekke, og som derfor ytrer et sterkt ønske om å være en annen enn den han er. Det høres ut som et plott mange kan nikke gjenkjennende til, bare synd at like mange vil riste på hodet når de hører låten.
3/10.

Anne Hvidsten: A Little More
26 år gamle Anne Hvidsten har selv skrevet både tekst og melodi til denne gladpop-låta. Hvidsten har åpenbart talent, men arrangementet til låten virker umoderne og vil nok riste av seg mange mulige stemmer. Det er elementer av bra her. Men alt i alt blir dette altfor kjedelig til at låten klarer å hevde seg.
4/10.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Crash!: Get Up
Crash er de eneste av fjorårets MGP-artister som stiller igjen i år. Av de raske rockelåtene i årets finale er dette den som fungerer best. Det betyr ikke at den fungerer fantastisk, men den har et visst trøkk og fungerer greit.
5/10.

Sven Garås: I´m In Love

Powerballade om den vonde forelskelsen. Ok refreng, grei nok sang - og du har sikkert hørt verre før. Men hvorfor må alle låter om kjærlighet være så selvhøytidelige og platte? Hjerte-smerte. Dette er kjedelig og fort glemt.
4/10.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maria Haukaas Storeng: Hold On Be Strong
Det har vært knyttet stor spenning til denne låten, som er signert Mira Craig da hun var femten år gammel. Og selv om man kan skimte Mira i det fjerne, klarer Maria å gjøre låten til sin egen. Hold On Be Strong varierer mellom å være en ballade og en litt mer uptempo låt med stilig arrangement og komp. Og Maria synger bra. Spørsmålet er bare om låten likevel vil bli litt for anonym til å hevde seg.
7/10.

Her er vår vudering av alle låtene.

Fra første delfinale i Stavanger var det Veronica Akselsen og Ann-Mari Andersen som gikk rett til hovedfinalen, mens Podium og Tinkerbells får en ny sjanse til å kvalifiserer seg i Sistesjansen 6. februar.

Hvem mener du bør gå videre fra denne delfinalen? Si din mening i kommentarfeltet under.