Reksten trekker seg fra stillingen

Reksten trekker seg fra stillingen
Reksten trekker seg fra stillingen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefen for Forsvarets operative tjeneste, Jan Reksten, trekker seg midlertidig fra stillingen etter korrupsjonssiktelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Flaggkommandør Arne Morten Grønningsæter får permisjon med lønn.

De to er siktet for korrupsjon i forbindelse med den såkalte Siemens-saken.

Reksten ville i statsråd fredag blitt omplassert, men valgte selv å trekke seg torsdag kveld, melder NRK.

– Jeg trekker meg fra stillingen midlertidig, med mål om å komme tilbake i jobben igjen så fort som mulig etter at etterforskningen er ferdig, sier Reksten til NRK.

Tatt for golftur

Viseadmiral Jan Reksten er siktet for å ha mottatt rundt 6.000 kroner fra Siemens for en golftur Siemens arrangerte til Spania for tre år siden.

Reksten sendte ut en pressemelding samme dag som politiet gikk til aksjon mot ham tidligere denne uken, og bedyret sin uskyld i saken.

Han forklarte at han ikke var klar over at det var Siemens som sponset turen, og at han hadde betalt tilbake beløpet da han ble klar over det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flaggkommandør Arne Morten Grønningsæter får permisjon med lønn fra stillingen som nestleder i Forsvarsdepartementets administrasjonsavdeling til etterforskningen er ferdig.

– Jeg ble enig med departementet om denne ordningen i dag, sier Grønningsæter til NTB.

– Visste ingenting

Grønningsæter er siktet for å ha tatt imot rundt 4.500 kroner i forbindelse med golfturen. Han hevder også at han ikke visste at Siemens-ansatte betalte deler av oppholdet.

– Jeg opplever at jeg verken før, under eller umiddelbart etter reisen fikk noe informasjon om at vi ble påspandert noe som helst fra Siemens, sier Grønningsæter til NTB. (©NTB)