Clinton-medarbeider trakk fram Obamas narkotikabruk

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av Hillary Clintons fremste valgkampmedarbeidere mener at det bør rettet sterkere søkelys mot rivalen Barack Obamas gamle narkotikasynder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barack Obama medgir i sin selvbiografi at han som tenåring røykte marijuana og sniffet kokain, og han har også vært helt åpen om disse ungdomssyndene i valgkampen.

Bill Shaheen, som leder Hillary Clintons valgkamp i New Hampshire, mener Obama har sluppet altfor lett unna, og oppfordrer nå demokratene til nøye å vurdere fortida hans før de tar stilling til hvem som bør bli partiets presidentkandidat neste år.

- Republikanerne kommer ikke til å gi seg uten kamp, og en av de tingene de garantert kommer til å kaste seg over, er narkotikabruken hans, sier Shaheen til Washington Post.

Skitne triks

At Obama har vært åpen om denne delen av sin fortid, åpner bare døren for flere spørsmål, mener Shaheen.

- Det vil bli stilt spørsmål om når han sist brukte narkotika, om han noen gang ga narkotika til andre og om han solgte til noen. En kan ikke komme bort fra at det gir mange åpninger for republikanernes skitne triks, sier Shaheen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Meningsmålinger viser at Hillary Clintons forsprang på Obama nærmest er utvisket i New Hampshire, en knapp måned før det skal holdes primærvalg i delstaten.

En måling utført for CNN viser at Clinton har 31 prosent oppslutning i New Hampshire, mens 30 prosent sier at de støtter Obama.

- Desperat

Tidspunktet for utfallet mot senatoren fra Illinois er derfor neppe tilfeldig, og blir møtt med hoderysting i Obama-leiren.

- Dette viser hvor desperat senator Clinton er etter å stanse tilbakegangen på meningsmålingene, sier Obamas valgkampleder David Plouffe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Clinton-kampanjen trekker fram gamle nyheter som Barack Obama har vært helt åpen om i en bok han skrev for flere år siden, og han har fortalt unge landet over hvilken lekse han lærte av disse feilstegene, sier Plouffe.

Beklager

Hillary Clinton valgte onsdag å ta full avstand fra Shaheens utspill, gjennom sin talskvinne Kathleen Strand.

- Disse uttalelsene var ikke på noen måte godkjent av henne, sa Strand.

Shaheen slo også full retrett, og beklaget at han hadde trukket inn Barack Obamas ungdomssynder.

- Jeg beklager dypt det jeg sa i dag. Det var ikke på noen som helst måte autorisert av Clinton-kampanjen, sa Shaheen. (©NTB)