Pass deg for Chopper

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ron Harris - Chelseas knallharde stopper - er mannen med flest kamper for London-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Runde 14: Colin Bell

Runde 15: Justin Fashanu

Runde 16: Trevor Francis

Runde 17: John Wark

Runde 18: Ron Harris

Ron ”Chopper” Harris var en hard negl. Chelseas store kaptein på 60- og 70-tallet var kjent som én av de tøffeste mannfolka i den engelske ligaen. 795 ganger spilte han med hjertet utenpå Chelsea-trøya og taklet så det svidde hver gang. Han ble kaptein allerede som 21- åring etter at Terry Veneables hadde forlatt Chelsea, og ledet laget mot store høyder.

Et høydepunkt var FA-cupen i 1970 da Chelsea til slutt slo Leeds etter to knallharde finaleoppgjør. Den første finalekampen på Wembley endte 2-2 etter en utligning for Chelsea seks minutter før slutt. Omkampen ble spilt på Old Trafford. Tenk deg Norman ”Bite yer legs” Hunter (tidligere omtalt i Foppalkortet) og Ron ”Chopper” Harris på samme bane i en følelsesladet omkamp. Ron sto fram som lagets kriger og sørget for å sette Leeds’ Eddie Gray ut av spill med en stygg takling. Eddie Gray hadde vært den første finalens store spiller, noe Chopper antakeligvis ville gjøre noe med. Chelsea vant 2-1 etter ekstraomganger, og disse to finalekampene er blitt legendariske i engelsk fotball.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Året etter ble det Cup Winners Cup-tittel etter finaleseier mot Real Madrid, men utover 70-tallet gikk Chelsea i oppløsning og mange spillere forlot klubben. Ron Harris derimot, forble i klubben helt fram til 1980 og har klubbrekord i antall kamper etter 19 år i klubben. Det er vel svært lite sannsynlig at den rekorden noen gang blir slått.

Nå for tiden er Harris ofte ute og kritiserer dagens spillere. Han liker å kalle dem primadonnaer uten noe tæl. Om David Beckham har han visstnok sagt: “He'd have been called a poof in my day. He can't tackle, All he can do is cross a ball with one foot.”

Se Chelseas finaleseier over Leeds i 1970.