John Wark – bart, mål og klubbfølelse!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og en fotballspillere som også har en karriere på lerretet å vise til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALKORTET

FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Runde 14: Colin Bell

Runde 15: Justin Fashanu

Runde 16: Trevor Francis

Runde 17: John Wark

John Wark. For mange synonymt med Ipswich Town. I en karriere som varte i over 20 år rakk han å spille seg inn i hjertene for alle som samlet fotballkort og så tippekamper. Det skyldtes ikke bare den karakteristiske barten, men også helhjertet innsats for et av 70 - og 80 - tallets store «underdogs».

Med begrensede ressurser klarte Bobby Robson å bygge opp et klasselag på Portman Road. I flere år var laget nær å dra inn det største trofeet, men snublet på oppløpet og fikk seriesølv både i 80-81 og 81-82. Sammen med navn som Mick Mills, Paul Mariner og Paul Cooper viste laget og vår mann John Wark at det ikke bare var mengden pund som spilte en rolle.

Den største øyeblikket kom i 1981 da UEFA cup trofeet ble vunnet etter seier mot nederlandske AZ 67. Midtbanespilleren John Wark var sterkt delaktig med oppsiktsvekkende 14 mål i turneringen. En fantastisk prestasjon som bidro til tittelen som årets spiller i England.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Årene etter ga to mål i VM i 1982 for Skottland og overgang til Liverpool i 1984. Til tross for til dels store skadeproblemer scoret han 42 mål på 108 kamper, ikke dårlig for en midtbanespiller. Her vant han også seriegull to ganger.

Men klubbfølelsen var sterk og Wark flyttet tilbake til Portman Road i 1988. Etter en sesong for Middlesboro i 1990-1991, mente mange at karrieren var over, men han slo tilbake. Et tredje opphold for ”The Tractor boys”, nå fra stopperplass ga nye 164 kamper.

John Wark fortjener å bli husket for det han var, ypperlig på lange løp fra egen halvdel og presise avslutninger i mål. Han er også en av få fotballspillere som har en karriere på lerretet å vise til. Sammen med blant andre Pele, Bobby Moore, vår egen Hallvar Thoresen og Sylvester Stallone medvirket han i kultfimen Escape to victory.

Der spilte han en rolle han kunne. Rollen som fotballspiller med bart.

Se hva kolleger i Liverpool mener om sin gamle lagkamerat: