Spiller ny låt i London

Spiller ny låt i London
Spiller ny låt i London
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Led Zeppelin gjenforenes med sitt show i London 10. desember kommer de til å servere en låt de aldri tidligere har spilt offentlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

anno 1969 (Foto: Ledzeppelin.com)anno 1969 (Foto: Ledzeppelin.com)

Det er Jimmy Page som avslører dette overfor det amerikanske nyhetsbyrået Reuters i dag. Låten er i og for seg ingen ny komposisjon, derimot en låt bandet aldri spilte verken live eller inn i studio i løpet av sin 12 år lange karriere.

- Dette er et nytt nummer som vi har øvd inn, og jeg regner med at det kommer med i settet når vi spiller i London. Vi har aldri spilt låten offentlig før, forklarer han uten å gå nærmere i detalj på hvilken periode låten stammer fra. - Låten kan dateres til perioden bandet var sammen, mellom 1968 til 1980. Dette er virkelig et intenst nummer, mener han.

Den skadde fingeren er bedre
Jimmy Pages finger skal for øvrig være bedre etter at han skadet den for noen uker tilbake, noe som medførte at det så mørkt ut for at den mye omtalte Led Zeppelin-konserten eventuelt måtte flyttes til en senere dato.

- Jeg antar at en gjenforening av Led Zeppelin ikke kunne ha funnet sted uten litt drama, sier han spøkefullt til Reuters. - Det har gått to og en halv uke siden jeg skadet fingeren, men den kommer til å leges til konserten. Den er bare litt forslått og det gjør litt vondt, men det kommer til å gå bra lover han.

Nye interaktive hjemmesider Led Zeppelin har for øvrig nettopp relansert sine hjemmesider og gir nå fansen mulighet til interaktiv forbindelse med de gjenlevende bandmedlemmene. Ledzeppelin.com inneholder blant annet en kalender der alle bandets konserter skal være listet opp og hvor publikum som var tilstede får anledning til å anmelde, gi kommentarer og laste opp bilder om de skulle ønske det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

anno 1975 (Foto: Ledzeppelin.com)anno 1975 (Foto: Ledzeppelin.com)

De nye hjemmesidene inneholder ellers generell informasjon om bandet, bilder, og muligheter for å kjøpe offisielle bandeffekter som t-skjorter, plakater og lignende. I tillegg byr nettstedet på et audiovisuelt interaktivt turneprogram med den komplette og offisielle diskografien.

Solgte til gull på en uke Led Zeppelins nye samleplate «Mothership», som kun har vært i salg en ukes tid, har for øvrig solgt til gull i Norge allerede, og mer enn 15 000 nordmenn har allerede sikret seg et eksemplar, kunne norgeskontoret til Warner Music melde i går.

Mandag 10. desember gjenforenes altså Led Zeppelin i London i forbindelse med en veldedighetskonsert til minne om Atlantic-sjefen Ahmet Erteguns bortgang. Konserten har historisk stor interesse, da det til nå er i underkant av 90 millioner mennesker som har besøkt nettsiden der billettene selges. Konsertarenaen O2 i London tar 17.000 publikummere, og billettene har gått unna til rekordhøye priser.



Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her