Lanserer ny låt på nettet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prince lanserer sin nye låt «PFUnk» direkte på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommenterer aktuelle konflikter i ny låtKommenterer aktuelle konflikter i ny låt

Etter en hektisk periode med krangel og beskyldninger mot Princes egne fansider på nettet, har Minneapolis-stjernen bestemt seg for å lansere en helt ny låt på nettet.

Låten har fått tittelen «PFUnk», og kan høres på nettstedet www.princefamsunited.com. Både skrivemåten i låtens tittel, med tre store bokstaver først, samt domenenavnet, synes å ha en referanse til foreningen Prince Fans United, en organisasjon bestående av webmastere hvis nettsteder nylig har vært i konflikt med stjernen over rettighetene til Princes låtmateriale.

Også teksten i «PFUnk» skal ha en direkte forbindelse til den nylige konflikten, hvor en tekstlinje går slik: «I love all y'all», mens en annen går slik: «but don't you ever mess with me no more».

20 år tilbake i tid
Lydbildet er ikke fryktelig fjernt fra det mest funky Prince gjorde i «Sign 'O' The Times»-perioden (1987), mens stemmen er bearbeidet digitalt som Princes kvinnelige alter ego fra samme periode; Camille (som i låten «If I Was Your Girlfriend», fra nevnte album).

Det Prince gjør med «PFUnk» er for øvrig ikke første gang han tar et oppgjør med rettighetene til hans musikk direkte i en låt. Albumet «Chaos And Disorder» fra 1996 var angivelig laget som en kommentar til hans bindende kontrakt med Warner Music, som Prince på den tiden var svært misfornøyd med. Samme år ga han også ut et sett med tre disker, «Emancipation», angivelig gitt ut for å komme seg fri fra kontrakten med Warner som eneste hensikt.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her