The Wombats: «A Guide To Love, Loss & Desperation» (14th Floor / Bonnier Amigo)Antidepressiv ironibombe

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool-baserte The Wombats, med norsk bassist, er i ferd med å legge verden for sine føtter med sin smittende partypunk. Nå er debutalbumet her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«A Guide To Love, Loss & Desperation» åpner på ekte 50-tallsvis med flerstemt a capella-sang, kun akkompagnert av klapp, før det braker løs i albumets første singel «Kill The Director» - med ikke helt utydelige referanser til Bridget Jones.

Herfra og ut leverer The Wombats et knippe sprudlende låter forankret i deres egne snedige form for partypunk. Noe ikke minst den ironisk fengende radiohiten «Let's Dance To Joy Division» er et godt eksempel på. Her handler det med andre ord om å snu det negative til noe positivt, noe de tre medlemmene i The Wombats synes å ha hovedfag i. Noe albumtittelen også tydelig indikerer.

For det hersker i det hele tatt en uvanlig positiv aura rundt The Wombats låter slik de fremstår på dette albumet. Gruppen finner riktig nok verken opp kruttet på nytt eller revolusjonerer noe som helst med sin musikk, men det er likevel utvilsomt morsomt å befinne seg i et rom hvor deres musikk spres ut fra høyttalerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som nevnt innledningsvis består Liverpool-bandet foruten Matthew Murphy på vokal, gitar og keyboard og Dan Haggis på slagverk, også av elverumsgutten Tord Øverland-Knudsen på bass. De tre vennene møttes som 19-åringer på Paul McCartney-skolen Liverpool Institute Of Performing Arts (LIPA) i 2003. Siden har de gjort en del konserter, før debutplaten nå omsider foreligger (bandet ga ut et album i Japan i fjor med flere av låtene som er med her, men dette regnes som deres europeiske debut, red.anm.).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er på ingen måte et dypt og seriøst album, men derimot en plate fullspekket med fengende partypunklåter med ironiske tekststrofer som allerede har gitt bandet en tydelig signatur på det britiske musikkartet. Det låter bra i mindre doser, men de 13 sporene som utgjør albumet er hakket for like hverandre i oppbygging til at lytteropplevelsen blir fryktelig spennende i lengden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkludert er «A Guide To Love, Loss & Desperation» likevel en feiende flott partyplate som seiler opp som storfavoritt til vinterens mange studentvorspiel rundt om. Og på torsdag spiller The Wombats opp til dans på Café Mono i hovedstaden!

Karakter: 7 av 10


Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her