Superbra!

Superbra!
Superbra!
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dick, prick, blowjob, party party. Min indre 14-åring fryder seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karakter 8 av 10

Superbad er egentlig fullstendig supernice. For selv om de tre totalt pinlige og sprengkåte tenåringene Evan (Michael Cera), Seth (Jonah Hill) og Fogell prøver å framstå som sultefôrede sex-gærninger, ligger det mye varme i denne filmen.

Party on!

Utgangspunktet er velkjent. Vi blir med på siste kveld med «gutta» før alvoret begynner på college. De nerdete bestevennene Seth og Evan har kommet inn på ulike skoler og må for første gang klare seg uten hverandre. Men før den tid skal det festes! De kvisete jomfruene har nemlig, som ved et mirakel, blitt invitert på party sammen med drømmedamene. Ikke nok med det, de har også fått det ærefulle oppdraget å skaffe sprit. Og alle som noensinne har vært 16 kan vel kjenne seg igjen i hvilken storslått operasjon det er å skaffe alkohol når man er mindreårig. Heldigvis har den helt uforklarlig irriterende freak'en Fogell klart å skaffe seg falsk ID med det klingende navnet McLovin'. Oh lykke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvfølgelig går hele planen ganske raskt til helvete på rulleskøyter. Inn fra siden kommer to psykotiske politimenn spilt av Bill Hader og fantastiske Seth Rogen. (Rogen, som mange vil kjenne igjen fra Knocked Up, var også med å skrive manus til denne filmen). De to fartshungrige, drikkfeldige gærningene i uniform bidrar sterkt til å gjøre Superbad til den perlen den er. Her bobler det nærmest over av spilleglede og galskap. På en totalt skeiv og nesten pervers måte adopterer lovens lange åndsvake arm den veike, lille McLovin'.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Knocked up virgin

Produsenten av Superbad er Judd Apatow. Han har tidligere vært involvert i både Knocked Up og The 40 Year Old Virgin. Sistnevnte vil jeg hardnakket påstå var fjorårets morsomste film. Jeg kniser fremdeles høyt med tanke på ekstramaterialet på DVD-utgaven. («You know how I know that you are gay?»)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det går en rød tråd gjennom alle disse filmene av grisete, pubertal, underbuksehumor, som på et merkelig vis hever seg langt over American Pie-nivå. Det blir nemlig aldri platt. Hemmeligheten ligger i utvikling av karakterene. Hver og en av disse folka har små særegenheter, og svakheter, som gjør at det blir vanskelig å ikke falle pladask. Dermed blir vi oppriktig varme om hjertet når de to bestevennene kollapser småfulle i hver sin sovepose på gutterommet mens de erklærer sin kjærlighet til hverandre. Også jentene i filmen, som veldig lett kunne ha endt opp som kjedelige glansbilder, har sine små rariteter.

Superbad får meg til å fnise som en 14-åring samtidig som guttene vekker morskjærligheten i meg. Noe som nesten er like skrudd og småperverst som filmen selv.

- Les mer om film her