Dropper sak mot Lotteritilsynet

Dropper sak mot Lotteritilsynet
Dropper sak mot Lotteritilsynet
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Startsiden går ikke til sak mot Lotteritilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ut fra en helhetsvurdering har vi bestemt oss for ikke å gå til sak, men vi er like prinsipielt uenige, sier ABC Startsidens ansvarlige redaktør Espen Udland til NA24 Propaganda.

Saken dreier seg om aktiv linking til nettsidene til internasjonale spillselskaper. Lotteritilsynet mener slik lenking er ulovlig, mens ABC Startsiden, som eier ABC Nyheter, mener lenkingen som en del av et redaksjonelt produkt ligger godt innenfor gjeldende retningslinjer.

Saken ble klaget inn for lotteriklagenemnda, som ga sin støtte til tilsynet. Redaktørforeningen har også engasjert seg på ABC Startsidens side, fordi de mener det nå blir tilsynet og ikke redaksjonen som bestemmer hva som kan publiseres.

I fremtiden vil katalogtjenesten til Startsiden etterleve forbudet fra Lotteritilsynet, men ABC Nyheter vil også i fremtiden lenke til spilltjenester hvis det er naturlig i forhold til saker som skrives.

- Det du finner på en hvilken som helst søkemotor skal være lov, men når du finner det samme i vår pekersamling så er det altså ikke lov. Vi synes dette er et kunstig skille og er som sagt prinsipielt uenige i avgjørelsen, sier Udland til NA24.