Sir Bobby Charlton – den nær perfekte!

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDet var sent 60 tall. England var verdensmestere og Manchester United hadde vunnet Europacupen for serievinnere. Over hele verden var det fotballfans som kunne snakke engelsk. To ord. Og de var Bob

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Det var ikke bare det han vant på banen som gjorde han berømt, selv om han vant alt, fikk 106 landskamper og scoret 49 mål. Det var heller ikke hans fart, eleganse og tunge skudd.

Nei.

Charlton sto for noe verden beundret. Han var en gentleman, en skikkelig helt. Sportslig i alt han foretok seg på banen og ingen skandaler utenfor. Han var det beste britene hadde sammen med dronningen, The Beatles og te.

Bobby Charlton ble født i 1937 og viste tidlig at han var et utrolig talent. Arenaen var Old Trafford sammen med de såkalte "Busby babes " på 50 tallet. Verden fikk dessverre aldri se hvor gode de kunne bli. 6. februar 1958 er en av fotballens mørke dager. Da ble klubben rammen av en tragisk flyulykke i München. Flere av stjernene døde, men 20 årige Bobby overlevde. Så vidt.

Han kom tilbake og ledet en ny generasjon United. For England var han en nøkkelspiller. Om VM finalen 1966 har Franz Beckenbauer sagt: "England beat us in 1966 because Bobby Charlton was just a bit better than me."

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at han la opp i 1973 med 754 kamper og 247 mål på CV`n, prøvde han seg som manager i Preston og Wigan uten større suksess. Han returnerte til Old Trafford som innflytelsesrik direktør og leder av sine egne fotballskoler.

Størst negativ oppmerksomhet har han fått i forbindelse med forholdet til storebror og Leeds spiller Jackie, også VM vinner i 66. At de har et dårlig forhold og snakker sjelden, er god mat for sladrepressen i England.

Bobby mistet også håret som ung mann. Lenge kompenserte han med markert hentesveis. Det ble nesten komisk da det blåste og Bobby måtte legge hentesveisen tilbake. Stilen er i dag kjent som «the Bobby Charlton comb-over».

Se et av hans mange mål her:

Se også 'Bobby Charlton fyller 70'.

Les mer fra Foppallkortet her.