Rakettangrep mot norske styrker

Rakettangrep mot norske styrker
Rakettangrep mot norske styrker
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person er pågrepet etter et rakettangrep mot norske styrker i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellom klokken kvart på fem og klokken fem i dag morges lokal afghansk tid ble det med ti minutters mellomrom registrert to detonasjoner i nærheten av den norskledete PRT Meymaneh.

Ingen personer fra PRT Meymaneh ble skadet.

Personellet i avdelingen ble umiddelbart satt i beredskap som følge av hendelsen, selv om den generelle sikkerhetssituasjonen ikke er skjerpet.

- I det store og hele er ikke sikkerhetssituasjonen skjerpet, selv om vi har hatt en økning i denne type hendelser det siste halve året, sier oberstløytnant Petter Lindquist ved Fellesoperativ hovedkvarter til ABC Nyheter.

Blir vant til ekstreme forhold

Lindquist forteller at økningen av denne typer hendelser det siste halve året har ført til at soldatene venner seg til trusselbildet som finnes.

- Det er litt drøyt å kalle det en dagligdags hendelse, men samtidig skjer det så ofte at soldatene begynner å bli vant til det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Man lærer seg å leve med et trusselnivå som er langt større enn her hjemme. Soldatene innfinner seg med situasjonen, og det blir etter hvert å betrakte som en normaltilstand - en tilstand som vi her hjemme vil oppfatte som ekstremt.

Skjør tillit til lokalbefolkningen

- Jeg opplever en tillit, en skjør tillit, sier Lindquist, og legger til at de norske styrkene ikke kan være naive i sin omgang med lokalbefolkningen.

Han forteller at de i det store og hele har et godt forhold til både det lokale politiet, militæret og sivilbefolkningen i området, men påpeker at selv om man har et godt forhold, så må de norske styrkene være forsiktige.

- For selv om vi har et godt forhold til de lokale, så kan lojalitet fort snu seg, og det kan fort oppstå andre trusselsituasjoner.