Viking serverte Brann gullet

Alle Brann-fans kunne endelig slippe følelsene løs da Viking skrinla Stabæks ørlille, teoretiske gullhåp i Stavanger mandag kveld.

Vikings Peter Ijeh setter inn 2-0 målet under eliteserienkampen mellom Viking og Stabæk i Stavanger mandag kveld. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Nå er det absolutt ingen tvil lenger:

Etter Vikings 2-1-seier er Brann seriemestere.

Stavanger-laget henviste samtidig Stabæk til den stusslige fjerdeplassen som ingen vil ha, og som er enda mindre verd etter at Royal League etter alt å dømme er lagt død.

For bærumslaget kan en serieinnspurt som luktet gull i sommer, ende med gråstein i høst. Med to serierunder igjen, står kampen om sølvet og bronsen mellom nettopp Stabæk, Viking og Lillestrøm.

Før sesongen hadde de færreste spådd at Viking ville kjempe om medaljer etter fjorårets nesten-nedrykk. To serierunder før slutt er det slik at selv bronse i Stavanger blir en skuffelse, og fjerdeplass en stor nedtur. For mange Viking-fans er det malurt i begeret å måtte skjenke gullet til erkerivalen i Bergen.

Ijeh-dobbel

Viking festet grepet om kampen fra første stund, og tillot ikke Stabæk noe særlig før mot slutten av første omgang.

Før det hadde Viking presset tungt og lenge og oppnådd gode sjanser fra de vanlige måltyvene Peter Ijeh og Allan Gaarde, hvorav to av dem endte i mål: Ett på et nydelig langskudd i vinkelen, og en tett på mål som garantert er blitt diskutert i bærumshjemmene. Reprisene viste at Ijeh trolig var offside.

Stabæk slet

Forsøkene til Daniel Nannskog og co. i andre enden av banen var få og spede. Sjanse- og cornerstatistikken viste henholdsvis seks og to til hjemmelaget, null til gjestene.

Lite forandret seg etter pause. Den første gode sjansen til Stabæk kom etter over en times spill, men da begynte Viking også å slippe seg nedpå. I det 68. minutt utnyttet gjestenes Somen A. Tchoyi dette til å redusere, men Viking beholdt kontrollen.

Før kampen sto 14 spillere på de to lagene i faresonen for å stå over neste kamp grunnet gule kort. Fasiten viste to til Viking ved Allan Gaarde og Alexander Ødegaard, og ett til Stabæks Tom Stenvoll. De to sistnevnte må nå sone. (©NTB)