To jegere angrepet av bjørn i Sverige

To jegere angrepet av bjørn i Sverige
To jegere angrepet av bjørn i Sverige
Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn ble angrepet og skadd av en bjørn i Härjedalen i Sverige søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Skadet av bjørn
To menn ble søndag fraktet til sykehus etter at de ble angrepet og skadd av en bjørn i Härjedalen i Sverige. Foto: Denny Calvo /Östersundsposten / SCANPIX SVERIGE

Bjørnen gikk til angrep på de to mennene da de var i ferd med å gjøre seg klare til jakt ved Strömvallen i Lillhärdal i Härjedalen.

– Plutselig kom en av hundene mot dem ut av skogen, og bjørnen kom etter i full fart. Den gikk til angrep på dem med en gang, sier redningslederen på stedet, skriver expressen.se.

Etter bjørneangrepet klarte mennene å krype bort til bilene sine. Den ene mannen har fått skader i hodet, mens den andre er skadd i ryggen, opplyser politiets pressetalskvinne Ann-Christin Johnsen til TT. Men hun vet ikke hvor omfattende skader jegerne ble påført.

– De er blitt skikkelig herjet med, sier Frank Nilsson, vakthavende ved politiet i Jämtland.

De to ble brakt med ambulansehelikopter til sykehuset i Östersund, skriver aftonbladet.se.

Løsnet skudd

Under angrepet løsnet mennene skudd mot bjørnen, og søndag kveld lette jegere og hunder etter den skadeskutte bjørnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bjørnen er skadd i halsen og har mistet en hel del blod, sier Johnsen til TT.

Politiet ble varslet om angrepet rundt klokken 15 søndag.

Bjørner går sjelden til angrep på mennesker i Sverige, men forrige mandag ble en 60 år gammel jeger drept av bjørn i Valsjöbyn i Jämtland. Bjørnen som trolig sto bak dette angrepet, ble skutt dagen etter.

I 2004 gikk en binne til angrep på en jeger i Nausta, sør for Jokkmokk i Lappland.

Fettlager

Bjørnene spiser store mengder mat i oktober for å opparbeide seg et fettlager før vinteren, sier Torsten Mörner i Svenska Jägerförbundet.

– Nå er det dårlig med både mat og bær. En stor bjørn kan spise 70–90 kilo bær i døgnet, sier Mörner til Dagens Nyheter.

Ifølge Mörner angriper ikke bjørn i utgangspunktet mennesker. Men dersom de føler seg truet, og menneskene står så nærme at bjørnen føler at mulige fluktruter er sperret, kan de bli farlige.

– Dersom bjørnen blir forstyrret av en hund eller har en unge med seg, kan det bli farlig. Da jegeren ble drept i 2004, var det nettopp en hund som forstyrret bjørnen, sier Torsten Mörner. (©NTB)