Til Bergen med spektakulær filmkonsert

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det smått genierklærte bandet Sigur Rós kommer til Bergen i forbindelse med Bergen Internasjonale Filmfestival.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Bergen med unik konsert for filmpublikummetTil Bergen med unik konsert for filmpublikummet

Bergenspublikummet gleder seg over dagens store nyhet på musikkfronten. I dag ble det nemlig klart at Islands største musikalske sønner kommer til Bergen 20. oktober.

Gruppen kommer til vestlandshovedstaden i forbindelse med Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF), som går av stabelen om noen uker. Årsaken til at islendingene kommer i denne forbindelse er at det blir norgespremiere på dokumentarfilmen «Heima», som ellers lanseres 5. november, samme dag som bandet slipper sitt nye album «Hvarf/Heim».

To plater i én
Albumet har to titler fordi det i praksis er to separate album, men som komplimenterer hverandre. Platen har derfor to forsider, men slippes også i en begrenset og eksklusiv utgave med to CD-plater. Åpnes coveret på den ene siden finner man platen «Hvarf» (Forsvunnet) som inneholder et fem elektriske studioinnspillinger med tidligere ikke utgitt materiale, men som bandet har spilt live. Åpnes albumet den andre veien, finner man «Heim» (Hjem) som inneholder seks akustiske låter som aldri har vært fremført for publikum tidligere.

Filmen «Heima» er satt sammen av mange opptak fra Island. Sigur Rós er nemlig ikke helt som andre band, noe de for lengst har bevist, for der andre band setter opp et par kameraer under en konsert for å lage musikk-DVD, har islendingene tatt med seg et filmcrew i hver krik og krok av sitt spektakulære hjemland med ett mål: Å lage verdens mest spektakulære konsertfilm .

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til røttene
Sigur Rós ville gjerne gi noe tilbake til alle i hjemlandet som har støttet og inspirert dem opp gjennom årene. Filmen dokumenterer den allerede legendariske turneen, med nære refleksjoner fra bandmedlemmene og en håndfull nye akustiske fremførelser. Bildene som vises fra Island gir ellers en god pekepinn på hvor inspirasjonen deres kommer fra. I dokumentaren vil Sigur Rós ta kinopublikummet med på en ferd som går fra de minste bygder og steder til større samlingspunkter, hvor folk har gått mann av huse for å se bandet spille. På hjemmebane. Forhåndsomtalen hevder at «Heima» er tidenes vakreste konsertfilm.

Se trailer her

Sigur Rós har aldri vært i Bergen som band før. Flere av bandmedlemmene har riktig nok vært i byen i forbindelse med andre prosjekter, og hver for seg har de også ytret ønske om å komme tilbake til Bergen med Sigur Rós.

De skal spille i legendariske Konsertpaleet Sal 1 før visningen av «Heima» starter, og vil sette en ramme rundt visningen som verken film- eller musikkelskere har sett maken til.