En god omgang ikke nok

En god omgang var ikke nok for Vålerenga, som tok farvel med UEFA-cupen med 2-2 mot Austria Wien på Ullevaal.

VIFs Daniel Fredheim Holm (th) i aksjon mot Austria Wiens Jocelyn Blanchard på Bislett torsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Oslo (NTB): Etter tre omganger ledet østerrikerne 3-0 i kampen om plass i gruppespillet. Da hjalp det lite at Vålerenga spilte en god sisteomgang i en offensiv 3-5-2-formasjon, scoret to ganger og presset Austria som henfalt til latterlig og unødvendig uthaling av tiden.

Utligningen til Freddy dos Santos og Jacek Baks selvmål på Thomas Holms harde innlegg ble nemlig bare trøstemål. Selvmålet i det 87. minutt så iallfall ut til å gi Vålerenga seier i returkampen, men Milenko Acimovic nektet dem også den gleden med sin utligning på overtid.

Vålerenga startet friskt og hadde ballen i nettet etter bare halvannet minutt, men Gunnar Heidar Thorvaldssons nikk ble annullert for offside. Så mye mer skapte ikke Vålerenga før gjestene ødela spenningen halvveis i første omgang.

Dan Thomassen ble grundig lurt av Joachim Standfest nede ved dødlinja. Østerrikeren stormet utover i feltet og overlot til Sanel Kuljic å skyte ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Målet betydde at Vålerenga måtte score fire ganger for å kvalifisere seg til gruppespillet, og det virket det ikke som noen av VIF-spillerne trodde var mulig. (©NTB)