Knallhardt i bunnstriden

For Start og Sandefjord har fotballrunden så langt vært perfekt. Verken Aalesund, Strømsgodset eller Odd greide å ta poeng.

Gir alt
Tromsø-spiller Hans Åge Yndestad (til høyre) i knallhard kamp med AaFKs Trond Fredriksen i eliteseriekampen mellom Aalesund og Tromsø søndag kveld. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix)

Det eneste laget som fikk et pusterom var Lyn som slo Stabæk 3-2 i en spennende kamp på landslagsarenaen.

Etter å ha tatt ledelsen i første omgang på to nydelige scoringer av kaptein Tommy Berntsen og Espen Hoff, gikk det 35 minutter av andreomgang før Daniel Nannskog klarte å redusere for bortelaget. Og da eksploderte matchen.

Minuttet etter var unggutten Endré Knutsen Fotland frempå for Lyn etter flott forspill av Espen Hoff, mens et selvmål av en Lyn-forsvarer igjen skapte spenning. 3-2 holdt seg imidlertid matchen ut og sendte Stabæk ut av gullkampen.

Fortsatt trått

I Skien ga trenerskiftet ingen umiddelbar effekt. VIF vant hele 4-1 etter å ha åpnet med to scoringer det første kvarteret. Ett var selvmål av innleide André Muri (på lån fra motstander Vålerenga), og den danske trener Ove Flindt Bjerg, som tok over skienslaget før helgen, syntes det var en tøff åpning:

– Vi fikk en litt uheldig start. Vi prøvde med en diamantformasjon som ikke fungerte, og da måtte vi bytte tidlig. Det fikk oss litt inn i kampen. Jeg har vært her i 55 timer og hatt én trening med Odd Grenland. Jeg sov ikke bra natt til søndag og ble tidlig overrasket over at det var så lite selvtillit i troppen, sa Flindt Bjerg til NTB etter matchen.

Odd er desidert dårligst på hjemmebane i Eliteserien. Kun ni poeng på 11 kamper er det blitt. Mot nedrykkskonkurrentene Start (h) og Sandefjord (b) må det bli poeng i de gjenværende matchene hvis laget skal overleve i eliten.

Altfor mange baklengs

Også for Aalesund kan det komme til å bli en tøff innspurt, selv om laget ligger best an av de fem nederste lagene i bunnstriden. Søndagens oppgjør mot Tromsø var jevnt hele veien, men AaFK slapp motstanderen lett til ved flere anledninger.

Aalesund slipper inn mange og lette mål. 47 baklengs på 22 kamper er flest av alle lagene i Eliteserien. Tromsø skapte bare fem sjanser i hele kampen og scoret på tre av dem, ifølge NTB.

Lagets veteranspiss, Sigurd Rushfeldt, var en trussel for hjemmelagets forsvar i 90 minutter, og seiersmålet (2-3) kom på en god, gammeldags tupp fra ti meter som gikk under AaFK –keeper Adin Brown.

Dermed står Aalesund fortsatt på 27 poeng, mens Lyn rykket forbi og har 28. Strømsgodset, som i lørdagens oppgjør var sjanseløse mot Viking i Stavanger (3-0 allerede etter 35 minutter), står fortsatt med 25 poeng.