Oppgitt og utslått

Oppgitt og utslått
Oppgitt og utslått
Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd Grenland - Vålerenga: 1 - 4.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
KJØRT PÅ RÆVA:

Odd-spillerne må finne seg i en plass i nest øverste divisjonen til neste år. VIF stormer frem, om enn bare mot heder og ære.

FOTO: TOM W. REIERSEN.

"Vi ses aldri igjen" sang klanen da det var igjen ti minutter av kampen. Sant nok, for med nok et tap fortsetter Odd Grenland sin canossagang mot Adeccoligaen.

Det hjalp ikke med kniven på strupen, for det hadde Odd Grenland til gangs foran denne kampen. Det hjalp ikke med ny trener heller, selv om Ove Flindt-Bjergs sønn Christian tidligere har spilt på Odd Grenland. Og ikke hjalp det med ny tribune, den såkalte HRL-tribunen, med en kapasitet på 2900 tilskuere. I går var det heller glissent der.

Utgangspunktet før kampen var greit. Odd Grenland hadde alt å spille for, Vålerenga hadde bare æren. Sistnevnte har klatret støtt på tabellen de siste kampene, men noen plass blant de tre beste er utenfor rekkevidde.

Odd Grenland på sin side har kvalifiseringskamper og nedrykk å spille for, eller helst mot. Laget, som med nød og neppe klarte å holde plassen i Tippeligaen i fjor, ble før sesongen av de fleste satt som nedrykkskandidat. Og slik er det gått.

18 poeng og en plass under kvalikplass, det var ståa for Odd Grenland før kampen. På kvalikplass lå Start med 19 poeng, mens Sandefjord var parkert på bunnen med 15 poeng. De to spiller dumpekamp i Sandefjord i morgen mandag, uten at resultatet der vil påvirke Odds tabellplass.

Det begynte oppskriftsmessig med to raske scoringer til Vålerenga. En etter 5 minutter (selvmål av Andre Muri) og nummer to etter 11 minutter (Bojan Zajic). Med to scoringer tilhørte første halvdel av første omgang Vålerenga, mens det den siste halvdelen jevnet seg noe ut.

Utover mot slutten av omgangen ser Odds spiller nummer 26 Bentley sitt snitt til å yppe seg. Først med et gult kort, deretter med en suser som stryker halvmeteren utenfor krysset til VIF-keeeper Arne Gautur Arason. 0-2 blir stående til hvilen.

Andre omgang begynner som første, kraftig VIF-trykk som resulterer i scoring. Morten Berre putter pent og pyntelig. Klanen eksploderer, mens resignasjonen begynner å bli synlig hos Odd Grenland. "Prøv å bytte trener", synger Klanen. Og sant skal sies; noe entusiasme rundt at laget har fått ny trener var det ikke lett å merke.

Når det er sagt, så ble Odd Grenland aldri overkjørt i kampen. Heller mast i hjel av et hardtarbeidende VIF-lag. Grenlenderne fikk ny tenning etter redusering til 1-3 (Espen Ruud) i det 77. minutt. Men bare fire minutter senere ble laget presset ned i kne med scoring etter frispark av Jørgen Jalland.

Da VIFs Daniel Fredheim Holm ble utvist i det 89. minutt, var det til ovasjoner fra Klanen.

Det er mulig den finnes, formelen som sikrer Odd Grenland kontrakt i Tippeligaen 2008. Den er i så fall såpass avansert at den går langt over hodet på denne rapportør.