Rosenborg sjokket Chelsea

Rosenborg kjempet til seg et sensasjonelt bortepoeng mot Chelsea tirsdag. 1-1-kampen er et av klubbens største øyeblikk i mesterligaen.

Chelsea – Rosenborg 1-1 (0-1)

Stamford Bridge

24.973 tilskuere.

Mål: 0-1 Miika Koppinen (24), 1-1 Andrej Sjevtsjenko (53).

Dommer: Laurent Duhamel, Frankrike.

Gult kort: Michael Essien, Chelsea. Mikael Dorsin, Yssouf Koné, Rosenborg.

Lagene:

Chelsea (4-4-2): Petr Cech – Juliano Belletti, Alex, John Terry, Ashley Cole (Tal Ben Haim fra 74.) – Joe Cole (Shaun Wright-Phillips fra 74.), Claude Makelele, Michael Essien, Florent Malouda – Andrej Sjevtsjenko, Salomon Kalou.

Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld – Roar Strand, Christer Basma (Bjørn Tore Kvarme fra 46.), Miika Koppinen, Mikael Dorsin – Marek Sapara (Didier Konan Ya fra 69.), Vidar Riseth, Alexander Tettey – Per Ciljan Skjelbred (Steffen Iversen fra 85.), Yssouf Koné, Abdou Razack Traoré.

Nederlagsdømte RBK, som har slitt tungt i norsk eliteserie, rystet ett av verdens beste fotballag tirsdag kveld. Trønderne viste igjen at det skjer noe spesielt med laget i mesterligaen. Fortsetter det slik med Knut Tørums menn, blir det hyggelige kvelder på Lerkendal i høst.

For mektige Chelsea-manager José Mourinho var det ikke like hyggelig. Han hadde fått beskjed om å vinne med sexy fotball. Det skjedde ikke. Han har det i øyeblikket tyngre enn Knut Tørum.

Trønderhovedstaden får før jul besøk av storlagene Chelsea, Valencia og Schalke 04.

Rundt 1000 tilreisende trøndere var i ekstase da Rosenborg overraskende tok ledelsen etter 24 minutters spill i 1. omgang. Med venstrebenet styrte Miika Koppinen ballen i mål bak Petr Cech på et innøvd Rosenborg-trekk.

Marek Sapara slo et frispark bare David Beckham gjør ham etter og finske Koppinen møtte ballen foran Englands landslagsstopper John Terry. Enkelt styrte Rosenborg-stopperen ballen i bue over Cechs hode.

Vidar Riseth, kanskje trøndernes beste spiller på Stamford Bridge, var en glad mann etter kampen.

- Vi fikk bare mer og mer krefter etter hvert som kampen skred frem, sa Riseth til TV3. Og fortsatte:

- Dette er utrolig stort.

Riseth mener resultatet aldri vil bli glemt på Lerkendalbrakka.

- Dette er noe av det største jeg har vært med på. Det kommer tett opp til Rekas (Kjetil Rekdal red. anm.) straffescoring mot Brasil, fortsatte en av banens absolutte største giganter.

Stor Basma

Scoringen til Koppinen var Rosenborgs første sjanse etter at hjemmelaget hadde dominert stort første del av kampen. Det presset holdt londonerne gjennom mesteparten av kampen.

Men trønderne var gode i forsvar, særlig midtstopperne Christer Basma og Miika Koppinen. Rett før pause gikk Basma i bakken etter sammenstøt med Lars Hirschfeld. Han kom ikke på banen igjen etter pause. Bjørn Tore Kvarme gikk inn på hans plass.

Rufsete spill

Rosenborg kunne fort tatt ledelsen tidlig i 2. omgang på et godt skudd fra Alexander Tettey. Men i stedet var det hjemmelaget som svarte med 1-1 etter litt rufsete forsvarsspill.

Andrej Sjevtsjenko headet i mål etter ikke den aller beste markeringen av innbytter Kvarme, mens Lars Hirschfeld var på halvdistanse.

Rosenborg hadde ikke den store appellen hos et blasert Chelsea-publikum. Bare 24.973 tilskuere var møtt opp for å se trønderne. Med andre ord var Stamford Bridge bare halvfullt. (©NTB)