Halvorsen tar ansvar for valgnederlaget

Halvorsen tar ansvar for valgnederlaget
Halvorsen tar ansvar for valgnederlaget
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV-leder Kristin Halvorsen avviser enhver debatt om enkeltpersoner for å forklare valgnederlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:
SVs leder Kristin Halvorsen møtte tirsdag pressen på bakgrunn av partiets alt annet enn spektakulære valgresultat mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

SV-leder Kristin Halvorsen avviser enhver debatt om enkeltpersoner for å forklare valgnederlaget. Hun mener dette bare vil avspore debatten om utfordringene SV står overfor.

- Valgresultatet er veldig skuffende. Utfordringen for partiet er større enn en persondebatt om enkelte statsråder. Mange velgere savnet en valgkamp som handlet om barn, ungdom, skole og fattigdom, i tillegg til klima. Likevel handler det ikke om statsråder på disse feltene, men om partiets samlede politikk, og den er det partiledelsens ansvar å få fram, sier Halvorsen.

Tirsdag ettermiddag innkalte hun pressen for å forklare valgnederlaget. Hun innrømmet at det var en skuffende dag, men sa også at det var mye læredom å hente fram til stortingsvalget i 2009.

- Passiv velvilje

SV-lederen sa at partiet var møtt med passiv velvilje i valgkampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi klarte ikke å mobilisere velgerne våre, og vi tok støyten i et valg der de rødgrønne partiene samlet gikk fram. Mange av våre potensielle velgere stemte Ap fordi de ikke så noen klar forskjell mellom partiene, og en del syntes ikke det var noen vits å stemme i det hele tatt, sa Halvorsen.

Hun slo fast at hovedutfordringen blir å forklare både internt og eksternt at SV gjør en forskjell i det rødgrønne samarbeidet.

- Gjør forskjell

Den store utfordringen for Halvorsen blir å få velgerne til å skjønne at SV har gjennomslag i regjeringen. Tirsdag viste hun til rederiskatten og rensing av Mongstad, saker som av mange blir oppfattet som saker der SV har gitt etter og tapt.

- Men SV utgjør en forskjell, forsikret partilederen gang på gang.Hun var ikke villig til å si at det var noe galt med politikken. Hovedproblemet ser etter hennes mening mer i å ligge i markedsføringen.

- Mange steder der Ap og SV samarbeider, har velgerne sluttet opp om dette alternativet, men ikke skjønt at SV utgjør en forskjell i en politikk som har stor oppslutning, Halvorsen. (©NTB)

Les også:

Vil ikke snakke om avgang

- Kan få følger for SV-statsråder etter hvert