Anna Lindh hedret

Anna Lindh hedret
Anna Lindh hedret
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var sorg, men også latter da Sveriges tidligere utenriksminister Anna Lindh ble hedret av ledende sosialdemokrater i Stockholm tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
La ned blomster
Partileder Mona Sahlin plasserte en bukett røde roser på tidligere utenriksminister Anna Lindhs grav tirsdag. Foto: Scanpix.

Stockholm (NTB-TT): Socialdemokraternas partileder, Mona Sahlin, tok et godt tak rundt FN-diplomaten og partifellen Jan Eliasson og la hodet på skulderen hans. Så gikk hun fram og la ned en rose på Lindhs grav.

- Det føles som Anna er nærme, men drapet føles langt borte. Jeg tenker på Anna hver dag - ofte med smerte, men stadig oftere med glede - for det finnes så mye morsomt å minnes om henne, sa Sahlin.

Hun fikk også spørsmål om hun tror Sverige ville hatt en sosialdemokratisk regjering dersom Lindh hadde vært i live.

- Ja, kanskje. Vi hadde i hvert fall hatt en kvinnelig partileder som hadde hett Anna Lindh, og hvem vet hva som da ville skjedd.

Lindh ble ansett som den soleklare kandidaten til å etterfølge Göran Persson som Socialdemokraternas partileder, men under en handletur på kjøpesenteret NK i Stockholm sentrum 10. september 2003 ble hun knivstukket. Om morgenen dagen etter døde hun av skadene hun ble påført.

To uker senere ble Mijailo Mijailovic pågrepet og siktet for ugjerningen. Han ble senere dømt til livsvarig fengsel. (©NTB)