Hevder å ha funnet spor etter Madeleine

Hevder å ha funnet spor etter Madeleine
Hevder å ha funnet spor etter Madeleine
Artikkelen fortsetter under annonsen

Portugisisk politi skal ha funnet DNA-spor etter Madeleine McCann i bagasjerommet på bilen foreldrene leide fem uker etter at hun forsvant fra Algarve-kysten i Portugal i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Madeleine McCannes foreldre fikk i forrige uke status som mistenkte i saken og var inne til lange avhør i Portugal.

Politiet er derfor skråsikre på at de sitter med bevis for at en eller begge av foreldrene forårsaket fireåringens død, melder britiske Sky News med henvisning til portugisiske politikilder.

DNA-sporet er analysert ved et laboratorium i Birmingham i England, og skal tyde på at den lille jenta befant seg i bagasjerommet på foreldrenes leiebil mens letingen etter henne pågikk for fullt.

- Politiet sier at dette er det mest knusende beviset testene har gitt. Det viser ifølge dem at Madeleines kropp var i bilen fem uker etter at hun forsvant, melder Sky News.

- Bevisene viser med stor grad av sannsynlighet at jentas DNA ikke ble overført fra klær eller kosedyr, heter det videre.

Ifølge Sky News ble det funnet blodspor både i vinduskarmen i ferieleiligheten den lille jenta forsvant fra, og i bagasjerommet på bilen foreldrene leide fem uker senere. Analysen viste at blodet begge steder kom fra Madeleine.

Bevisene skal nå overlates til statsadvokat Jose Cunha de Magalhaes e Meneses i Portimao i Portugal, som skal ta stilling til om Gerry og Kate McCann skal siktes.

Det britiske paret fikk i forrige uke status som mistenkte i saken og var inne til lange avhør i Portugal. Da disse var over valgte de å reise hjem til Rothley i Leicestershire. (©NTB)