SV ligger an til å bli valgets taper

SV ligger an til å bli valgets taper
SV ligger an til å bli valgets taper
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV ligger an til å bli valgets desiderte taper, hvis valgdagsmålingene til NRK og TV 2 slår til. Høyre er større enn Frp på begge målingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en oppslutning på 6,9 prosent hos TV 2 går Sosialistisk Venstreparti tilbake hele 5,5 prosentpoeng. NRKs måling viser at partiet ligger an til å få en oppslutning på 7,7 prosent. Det er en tilbakegang på 4,7 prosentpoeng.

- Hvis dette blir valgresultatet er det for dårlig for oss. Jeg kan bare konstatere at vi ikke greide å gjøre dette til et klimavalg denne gangen, sier nestleder i SV, Audun Lysbakken.

Høyre ligger an til å gjøre et svært godt valg, sammenlignet med forrige kommunevalg. Hos TV 2 får partiet en oppslutning på 18,8 prosent, mens de på NRKs måling får en oppslutning på hele 20,6 prosent.

På begge målingene er Høyre større enn Fremskrittspartiet.

Les også: Lystig vorspiel i Høyres Hus

Venstre ligger an til å gjøre det beste kommunevalget siden 1971. Partiet får 5,4 prosent hos TV 2 og NRK melder om en oppslutning på 5,6 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Blir sittende i regjering til neste valg

Nestleder Bård Vegar Solhjell i SV utelukker at et dårlig valgresultat fører til at SV kommer til å trekke seg fra regjeringssamarbeidet.

- Dette er et dårlig valg for oss, men vi kommer til å bli værende i regjeringen til neste valg i 2009, sier Solhjell i en kommentar til utsiktene om et dårlig valgresultat.

Nestlederen sier at valgdagsmålingene er svært skuffende for partiet, som ligger an til en tilbakegang i oppslutning på rundt 5 prosentpoeng.

- Dette vil være et skuffende resultat for oss. Det vil bety at mange SV-ere vil ryke ut av kommunestyrene, sier han.

Han tror grunnen til at SV ikke gjør det bedre er at de har prøvd å sette klima og miljø på dagsordenen, men ikke har nådd fram med det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det må vi ta ansvar for selv, sier han.

- Ikke lyktes

Også SV-leder Kristin Halvorsen måtte forsvare dårlige valgdagsmålinger da hun kom til SVs valgvake på Rockefeller i Oslo.

- Hvis dette blir resultatet, så er selvsagt ikke SV fornøyd. Vi har slåss hardt for å få fram de sakene vi synes er viktigst, som klima, kampen mot fattigdom og en skikkelig skole. Det har vi ikke lyktes med, og kommer til å samle oss for å slåss videre, sa Halvorsen.

Hun ville ikke fordele noe skyld for de dårlige valgdagsmålingene.- Vi må konstatere at sakene SV synes er viktigst ikke har preget valgkampen. Dette er et felles ansvar, sa Halvorsen.

Les også: RV kan få sin første ordfører

NRKs valgdagsmåling i prosent:

Ap 26,3

H 20,6

Frp 17

SV 7,7

Sp 8,9

V 5,6

KrF 6,4

RV 1,7

Andre 5,7

TV 2s valgdagsmåling i prosent:

Ap 29,6

H 18,8

Frp 17,2

SV 6,9

Sp 8,7

V 5,4

KrF 6,3

RV 2,3

Andre 4,7

Se valgdagsmålingene her: