Halvorsen: – Alvorlig tillitsbrudd av Ditlev-Simonsen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) er både overrasket og skuffet over opplysningene om at Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen har hatt en konto i Sveits han ikke fortalte skattemyndighetene om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Foto: Scanpix)(Foto: Scanpix)

- Å unnlate å opplyse om at en har gjemt bort penger i Sveits - mens en har fremstående tillitsverv - det er rett og slett et alvorlig tillitsbrudd. Og det er i strid med de spillereglene som gjelder i det norske samfunn, sier finansministeren til VG.

- Jeg synes saken er trist, legger hun til.

Fredag kveld innrømmet Oslos ordfører at han har hatt penger på en konto i Sveits som han ikke har skattet til norske myndigheter av.

Ditlev-Simonsen vil ikke opplyse hvor mye penger det er snakk om, og sier han avviklet kontoen før han tiltrådte som ordfører. Saken skal være foreldet, siden skattesaker har en foreldelsesfrist på ti år.

- Per Ditlev-Simonsen har vært en populær og god ordfører for Oslo, og jeg har selv hatt stor respekt for den jobben han har gjort. Da er det skuffende å høre at han har begått et slikt tillitsbrudd som dette. Det er rett og slett lite ærefullt, synes Kristin Halvorsen. (©NTB)