Engleskole gjør menn negative til prinsessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louises engleskole, som starter opp torsdag, møter ingen forståelse hos menn, som mener Märtha Louise bør si fra seg prinsessetittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, min tillit til prinsesse Märtha Louise er svekket, svarer halvparten av alle menn i en undersøkelse som Infact har gjort for VG.

– Ja, min tillit til prinsesse Märtha Louise er svekket, svarer halvparten av alle menn i en undersøkelse som Infact har gjort for VG. (Foto: Scanpix)– Ja, min tillit til prinsesse Märtha Louise er svekket, svarer halvparten av alle menn i en undersøkelse som Infact har gjort for VG. (Foto: Scanpix)

8,8 prosent av mennene har fått sin tillit styrket, mens 32,7 prosent sier deres tillit ikke er blitt påvirket.

24 prosent av kvinnene har fått sin tillit svekket, mens 13,1 prosent mener tilliten er blitt styrket. 50,6 prosent sier de ikke har blitt påvirket.

På spørsmål om Märtha Louise bør frasi seg prinsessetittelen, er forskjellene mellom menn og kvinner større. 49 prosent av mennene sier hun bør si fra seg tittelen, mens bare 19,6 prosent av kvinnene gjør det. 32,5 prosent av mennene sier prinsessen ikke bør si fra seg tittelen, mens 52,3 prosent av kvinnene sier det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er ikke overrasket over at tilliten blant menn er mest svekket. Jeg tror det er fordi kvinner har bedre kontakt med det åndelige enn menn, sier Inger Middelthon (65), som skal begynne på Märthas engleskole.

Elevene ved engleskolen har skrevet under på en taushetserklæring.

– Taushetserklæringen har ingenting med prinsessen å gjøre. Den handler om at vi har fullstendig taushetsplikt i forhold til det vi får vite om andre personer på kurset, sier Middelthon.

Engleskolen starter torsdag formiddag, med tre timers undervisning allerede første dag. Det er ikke kjent hvor undervisningen skal foregå. (©NTB)