Gerrard med supermål mot Villa

Et praktfullt mål av Steven Gerrard i sluttminuttene sørget for at Liverpool seiret 2-1 i ligaåpningen mot Aston Villa lørdag.

Go`fot

Steven Gerrard limte ballen i krysset fra 20 meter mot John Carew og Aston Villa.

Gerrards frispark fra over 20 meter satt som limt i krysset.

17 år er gått siden sist Liverpool vant ligaen, og ofte har en svak sesongstart ødelagt. Nå håper fansen at de rødkledde kan ta opp kampen mot Manchester United og Chelsea.

Men da må spillerne vise noe av Gerrards vinnerinstinkt.

Martin Laursen så lenge ut til å bli syndebukk for Aston Villa. I første omgang var dansken uheldig da han prøvde å klarere og i stedet scoret selvmål.

Skaffet straffe

Kampen på Villa Park var svært interessant for norske fotballfans. John Carew startet på topp for vertene, mens John Arne Riise åpnet på kanten for Liverpool.

Carew slet med å få til noe særlig mot Liverpools forsvar, men var svært sentral i sluttminuttene. Fem minutter før slutt stusset nordmannen ballen ned i hånden på Jamie Carragher.

Dommeren pekte på straffemerket, og kaptein Gareth Barry skjøt utligningen i mål.

Det så ut til å gå mot poengdeling, men det tok ikke mer enn to minutter før Gerrard fikk fulltreff. Akkurat slik som kapteinen har gjort så mange ganger før.

Fernando Torres var nok mannen som Villa fryktet mest på forhånd, men den spanske debutanten fikk ikke vist seg fram som han hadde håpet. Angriperen måtte gå målløs av banen elleve minutter før slutt.

Carew var nær scoring på overtid, men headingen ble slått over mål av Liverpool-keeper José Reyna.

Gamst sentral for Blackburn

Gamsten sto bak den målgivende pasningen da Matt Derbyshire scoret vinnermålet 11 minutter før slutt. Etter kampen holdt det på å bli masseslagsmål på Riverside etter at George Boateng felte nordmannen ved å skyte ballen der det gjør mest vondt.

– En av Middlesbrough-spillerne gikk over streken, og mine spillere reagerte, men det var ingen stor greie. Vi vant kampen takket være to flotte mål, sa Blackburn-manager Mark Hughes.

Blackburn håper på en sesong blant de seks beste, noe som vil gi europacupspill, men måtte jobbe hardt for å sikre seg tre poeng i Middlesbrough. Rovers snudde 0-1 til 2-1 med scoring av to innbyttere.

Dramatikk

Etter en halvtime tok «Boro» ledelsen. Stewart Downings frispark fra rundt 20 meter gikk i mål forbi Brad Friedel.

Det så dramatisk ut da Blackburns stjernespiss Benni McCarthy fikk en smell i hodet i en duell med Middlesbrough-forsvarer Chris Riggott etter en times spill. McCarthy kollapset ute på banen mens han snakket med fysioterapeuten, og ble båret av banen med nakkestøtte.

Men ifølge Mark Hughes har ikke sørafrikaneren pådratt seg noen alvorlig skade.

– Vi fikk vite at det gikk greit da vi var i garderoben. Vi blir bekymret når en spiller blir båret av banen med nakkestøtte, men heldigvis går det bra. Han er utskrevet fra sykehus og reiser hjem med laget, sa Hughes ifølge Blackburns hjemmeside.

Fort gjort

Debutanten Roque Santa Cruz, som kom fra Bayern München, kom inn for McCarthy og fikk en kjempestart i Blackburn-drakten. Han headet inn sitt første mål i engelsk fotball etter bare et par minutter på banen.

Elleve minutter før slutt kom seiersmålet. Gamsten fant innbytter Matt Derbyshire like utenfor 16-meteren, og han skjøt vakkert inn 2-1. Derbyshire gikk Santa Cruz en høy gang og scoret etter bare 23 sekunder på banen.

Gamst Pedersen spilte hele kampen for bortelaget og pådro seg et gult kort.

Big-Sam med takk for sist

Newcastles nye manager Sam Allardyce kunne ikke fått en bedre ligadebut enn 3-1-seier borte mot gamleklubben Bolton.

Newcastle har et spennende lag på gang, og fikk en strålende start på kampen mot Daniel Braatens nye klubb. Franskmannen Charles N’Zogbia ga «Magpies» ledelsen etter elleve minutter.

Obafemi Martins sto for kampens flotteste prestasjon da han gjorde 2-0 med et herlig brassespark etter 21 minutter. Seks minutter senere økte nigerianeren til 3-0.

Nicolas Anelka reduserte fem minutter senere, men hjemmelaget hadde lite å stille opp med mot Newcastle som tok sin første borteseier mot Bolton på seks år.

Daniel Braaten var ikke med i troppen til Bolton.

Resultater i Premier League:

Sunderland – Tottenham 1-0 (0-0). S: Chopra (90). T: 43.967.

Bolton – Newcastle 1-3 (0-3). B: Anelka (50). N. N’Zogbia (11), Martins (21, 27). T: 25.414.

Derby – Portsmouth 2-2 (1-1). D: Oakley (5), Todd (84). P: Mwaruwari (27), Utaka (83). T: 32.176.

Everton – Wigan 2-1 (1-0). E: Osman (26), Anichebe (75). W: Sibierski (80). T: 39.220.

West Ham – Manchester C. 0-2 (0-1). M: Bianchi (18), Geovanni (87). T: 34.921.

Middlesbrough – Blackburn 1-2 (1-0). M: Downing (31). B: Santa Cruz (63), Derbyshire (79). T: 25.058.

Aston Villa – Liverpool 1-2 (0-1). A: Barry (str. 85). L: Laursen (selvmål 31), Gerrard (87). T: 42.640.