Enerly får 9,5 millioner i erstatning

Enerly får 9,5 millioner i erstatning
Enerly får 9,5 millioner i erstatning
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere fotballspilleren Dagfinn Enerly får 9,5 millioner kroner i yrkesskadeerstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Får erstatning
Den tidligere fotballspilleren Dagfinn Enerly er tilkjent en yrkesskadeerstatning på 9,5 millioner kroner. Her etter FFKs cupfinaleseier over Sandefjord i fjor. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX

Fredrikstad (NTB): Enerly pådro seg brudd i nakken i 2005 da han spilte for Fredrikstad i sesongens siste kamp mot Start. Han var uheldig og kolliderte med lagkamerat Øyvind Hoås. I dag er Enerly avhengig av rullestol.

- Det er aldri blitt utbetalt en slik erstatning til en norsk idrettsutøver. Men så har vi heller aldri tidligere hatt en så tragisk sak, sier advokat Knut Riisa i forsikringsselskapet Protector til VG.

Totalrammen for erstatningen er 20,9 millioner kroner, men Rikstrygdeverket har krav på 11,4 millioner kroner. Enerly fikk utbetalt sin andel i januar.

- Hele saken gikk unna på litt over ett år. Jeg har aldri vært med på at en så stor sak er blitt løst så fort. Noe som ikke minst skyldes hvordan Dagfinn Enerly selv og hans advokat Terje Scavenius har opptrådt. De to er flotte og ryddige personer å forholde seg til, sier Riisa.

Ifølge VG utgjør erstatningen 95 prosent av de 21.991.423 kronene forsikringsselskapet har utbetalt i erstatning til fotballspillere de to siste årene. (©NTB)