Ikke aktuelt å trekke oss ut

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke aktuelt å trekke de norske soldatene ut av Afghanistan, slår forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXForsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Det er ikke aktuelt å trekke de norske soldatene ut av Afghanistan, slår forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fast etter at en norsk elitesoldat ble skutt og drept i Afghanistan mandag.
- Vi har påtatt oss et oppdrag i Afghanistan og det har vært forbundet med en til dels stor risiko. Spesialstyrkene våre har gjort en svært viktig jobb i så måte, og det er veldig trist når vi mister en av soldatene våre, men det er likevel ikke slik at det kan føre til at vi trekker oss ut, sier Strøm-Erichsen til NTB.

Forsvarsministeren mener de norske styrkene gjør en formidabel innsats for å sikre stabiliteten i Afghanistan og for å sikre stabilitet og sikkerhet for det internasjonale samfunnet. Også tidligere er en norsk soldat drept i Afghanistan.
- Vi i har alltid sikkerheten til soldatene våre i første rekke. Likevel så vet vi at en del av de oppdragene de har er forbundet med stor risiko, sier Strøm-Erichsen. (©NTB)