Velvet Revolver: «Libertad» (RCA/SonyBMG)Hvorfor?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tanken er så absolutt god. Men det er tydeligvis ikke alltid at den teller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når jeg hører på Velvet Revolvers «Libertad» føler jeg meg nesten snytt. Bare nesten, for jeg har jo per definisjon ikke gått ut og kjøpt den i butikken. Men hadde jeg gjort det, da hadde jeg følt meg snytt. For dette er, i motsetning til hva flere av de deltagende musikerne har fått til ved mange anledninger tidligere - IKKE bra rock. Det er ikke engang bra musikk, og albumet er åpenbart satt sammen - eller smelt sammen om du vil - med det for øyet å holde hodet over vannet.

I et ikke spesielt vellykket forsøk på å overgå/etterlikne suksessgruppa Audioslave - og i påvente av at Guns n'Roses comeback album som aldri ser ut til å bli ferdig - har de gamle gutta i Guns n'Roses (minus Axl Rose), pluss Stone Temple Pilots vokalisten Scott Weiland og David Kushner, skrudd hodene sine sammen og begynt å lage musikk. Why?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke det at det er så utrolig dårlig, jeg mener ikke det, men poenget er at hvis man (og jeg blir nødt til det) tar i betraktning hvem man faktisk har å gjøre med her, en «sammensatt» supergruppe, en slags rockens Spicegirls uten Geri - ja, da er det lov å forvente litt mer, synes jeg.

Musikken er platt til rock å være, den er seig og lat, og mye av det føles som ting jeg har hørt før. Lite originalt og uinspirerende. Det høres ut som noen middelaldrende studiomusikere har bestemt seg for å lage et hyllestalbum til Cobain og Red Hot Chilipeppers, men har drukket seg drita under hele innspillingen. Det mye gullkyst og litt regngrønsj i det som ellers «skal» være glamorøs, men rocksolid rock. Det er jo derfor sjangeren er oppkalt etter en stein. Det skal være hardt, for helvete.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadde jeg fått velge hadde hele skiva vært mindre som låta «American Man» (Jeg vet allerede at videoen kommer til å inneholde en blondine i shorts, konsertklipp, bil/landeveisklipp, langt hår som blir kastet på og nok en blondine i shorts. Diner, motorsykkel, trailer og noen tatoveringer. Jeg bare VET det!) og litt mer som slutten på «ut-av-ingenting-gir-du-meg-country»- låta «Graveyard», så hadde jeg bøyd meg i støvet, for det er jo ingen tvil om at disse gutta er kjempedyktige musikere.

Dette er for spesielt interesserte, jeg ville ventet til Guns n'Roses- skiva kom. Og kommer den aldri kan man alltids håpe at neste Velvet Revolver album blir litt kvassere.

Karakter 5/10