Sjokktap for Brasil light i natt

Regjerende Copa America-mester Brasil har latt de største stjernene ta sommerferie. I natt sjokkåpnet det fotballgale landet med 2-0-tap for Mexico.

- En strålende triumf, men det er bare et steg av mange i dette mesterskapet, sa Mexico-trener Hugo Sanchez.

Kjent for sine mange målsaltoer for Real Madrid på '80- og '90-tallet.

Kakà, Ronaldinho og Ronaldo er ikke med for «Selecao». Verken Robinho, Vagner Love eller innbytter Afonso klarte å bryte ned den meksikanske muren. Guillermo Ochoa i Mexico-buret sto en prikkfri kamp og leverte en mirakelredning på Afonsos skudd etter 62 minutters spill.

- Ochoa var briljant. Vi skapte en rekke sjanser, men klarte ikke å slå tilbake. Det var ikke vår dag, sukket Brasils landslagssjef Dunga.

Da ledet Mexico 2-0 etter scoringer fra Nery Castillo og Ramon Morales. Castillo scoret et perlemål da han sendte de grønne i ledelsen etter 23 minutter. Han flikket ballen over Brasils forsvarer Maicon, tok imot ballen før den spratt i bakken og sendte den bak Brasils målvakt Doni.

- Jeg er svært glad, men vi må tenke på neste kamp, sa Castillo.

Seks minutter senere måtte Milan-keeperen hente ballen ut av nettet på ny. Han gadd ikke engang prøve å stoppe et lurt frispark som Ramon Morales sendte i mål fra 25 meter. Dermed fikk landslagssjef Dunga og Brasil en tøff start på Copa America.

- Mexico spilte helt enkelt bra i 1. omgang, mens vi ikke maktet å score selv om vi hevet oss etter hvilen, sukket Brasil-forsvarer Juan.

Mexico reiste seg raskt etter 1-2-tapet mot USA i Gold Cup-finalen sist søndag. (©NTB)

KAMPFAKTA GRUPPE B, COPA AMERICA:

Brasil - Mexico 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Nery Castillo (21), 0-2 Ramon Morales (29)
41.000 tilskuere
Dommer: Sergio Pezotta, Argentina
Brasil (4-4-2): 1-Doni - 2-Maicon (13-Daniel Alves fra 79.), 3-Alex Rodrigo, 4-Juan, 6-Gilberto - 5-Mineiro, 8-Gilberto Silva, 7-Elano (21-Afonso fra 46.), 10-Diego (20-Anderson fra 46.) - 11-Robinho, 9-Vagner Love.
Mexico (4-4-2): 13-Guillermo Ochoa - 5-Israel Castro (15-Jose Antonio Castro fra 75.), 2-Johnny Magallon, 4-Rafael Marquez, 3-Fausto Pinto - 6-Gerardo Torrado, 8-Jaime Correa, 20-Fernando Arce, 11-Ramon Morales (16-Jaime Lozano fra 79.) - 21-Nery Castillo, 12-Juan Carlos Cacho (9-Omar Bravo fra 70.).

Ecuador - Chile 2-3 (2-1)

Mål: 1-0 Luis Antonio Valencia (16), 1-1 Humberto Suazo (21), 2-1 Cristian Benitez (23), 2-2 Suazo (80), 2-3 Carlos Villanueva (87).
Dommer: Oscar Ruiz, Colombia
Ecuador (4-4-2): 12-Cristian Mora - 4-Ulises de la Cruz, 3-Ivan Hurtado, 17-Giovanny Espinoza, 15-Oscar Bagui - 14-Segundo Castillo, 20-Edwin Tenorio, 8-Edison Mendez, 16-Luis Antonio Valencia - 21-Carlos Tenorio (10-Felipe Caicedo fra 76.), 11-Cristian Benitez.
Chile (3-5-2): 1-Claudio Bravo - 2-Alvaro Ormeno, 13-Jorge Vargas, 15-Pablo Contreras - 18-Rodrigo Melendez (21-Carlos Villanueva fra 73.), 17-Arturo Sanhueza, 14-Matias Fernandez (22-Juan Lorca fra 46.), 10-Jorge Valdivia, 11-Mark Gonzalez - 9-Humberto Suazo, 8-Reinaldo Navia (5-Miguel Riffo fra 46.). (©NTB)