Tatt av kvinnen åpner filmfest

Tatt av kvinnen åpner filmfest
Tatt av kvinnen åpner filmfest
Artikkelen fortsetter under annonsen

- En film om hvor morsomt det kan være når alt går til helvete, sier regissør Petter Næss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto/Copyright: Sverre Bjørstad Graff

Den norske filmfestivalen arrangeres i Haugesund den 17. til 24 august. Mer informasjon finner du på festivalens hjemmesider.

Den nye norske filmen «Tatt av kvinnen» åpner den 35. norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 18. august. Filmen er regissert av Petter Næss og er basert på Erlend Loes debutroman med samme navn. «Tatt av kvinnen» er produksjonsselskapet Monster Films første spillefilm.

- Petter Næss har fortolket Erlend Loes litterære univers og skapt et ditto personlig og allmenngyldig filmatisk verk i nær kontakt med den skjøre strengen som kalles filmkunst; på mange måter slik han gjorde med Ingvar Ambjørnsens «Elling», uttaler programsjef Håkon Skogrand i Den norske filmfestivalen i en pressemelding.

Festivalsjef Gunnar Johan Løvvik gleder seg til å ønske Petter Næss velkommen tilbake til Den norske filmfestivalen, som i år arrangeres for 35. gang, og for 25. gang i Haugesund.

- Petter Næss har gjestet Haugesund flere ganger i Amanda- og festivalsammenheng, og det er spesielt hyggelig at filmen hans skal åpne festivalen, sier Løvvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når alt går til helvete

- Dette er en film om hvor morsomt det kan være når alt går til helvete, sa regissør Petter Næss på en pressekonferanse i fjor høst.
Petter Næss har regissert en rekke filmer som det norske kinopublikum har trykket til sitt bryst, blant annet «Elling», «Bare Bea», «Elsk meg i morgen» og nå sist «Hoppet», som vant publikumsprisen under Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Næss har også instruert en rekke teaterforestillinger, og han har hatt teaterversjoner både av «Elling» og «Tatt av kvinnen» før veien gikk videre til filmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håpløs Aurvåg

I hovedrollen som «han» finner vi Trond Fausa Aurvåg, som ble kåret til Beste mannlige skuespiller for sin rolle i «Den brysomme mannen» under Amandaprisutdelingen i 2006, hvor også hans regidebut «Alene menn» sammen ble belønnet med Amanda for Beste kortfilm.

- Jeg kan bare spille litt håpløse menn, jeg, sa en selvironisk Aurvåg på pressekonferansen i sammenheng med filminnspillingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marian Saastad Ottesen, som blant annet har spilt i «Elsk meg i morgen» og «Kunsten å tenke negativt» spiller kvinnen «han» blir tatt av, mens Henrik Mestad er rival og ørneforsker, og Hollywoood-stjernen Peter Stormare er uunnværlig som støttespiller i svømmehallen.
«Tatt av kvinnen» får en omfattende kinolansering. Etter premieren i Haugesund blir den satt opp i hele 70 kopier på kinoer over hele landet.

Les også: Tatt av kvinnen blir film